Konstantan problem u mostarskoj bolnici – manjak Rh negativne krvne grupe
Poziv darivateljima
OBJAVA: Petak, 21. travnja 2017. 13:40
IZVOR: Bljesak.info
AUTOR: K.K.
Darivanje krvi ŠB siječanj 2016
0

Iz mostarske bolnice ističu kako postoje situacije koje se ne mogu predvidjeti, te da je ono što Transfuzijski centar može raditi jeste svakodnevno prikupiti barem 50 doza krvi.

U Transfuzijskom centru Sveučilišne Kliničke Bolnice Mostar trenutačno je zadovoljavajuće stanje zaliha krvi, poručili su iz ove ustanove za Bljesak.info, te naglasili kako je, kada su u pitanju minimalne zalihe, konstantan problem manjak RhD negativne.

''Treba naglasiti kako se situacija sa zalihama krvi mijenja ovisno o potrebama bolničkih odjela, kada stanje zaliha nekih krvnih grupa bude svedeno na minimum. Zbog toga je teško govoriti u brojkama o potrošnji krvi, jer je neophodno osigurati veće količine krvi za dugotrajne i komplicirane operacije, a slično je i kod teških prometnih nesreća ili ozljeda na radu'', rekli su za Bljesak.info iz Službe za odnose s javnošću SKB Mostar.

Iz mostarske bolnice ističu kako postoje situacije koje se ne mogu predvidjeti, te da je ono što Transfuzijski centar može raditi jeste svakodnevno prikupiti barem 50 doza krvi.

''Zato pozivamo sve ljude koji žele dati krv i postati darivateljem da se jave u Transfuzijski centar svaki radni dan u razdoblju od 7.30 do 14.30 sati ili na organizirane akcije darivanja krvi'', naglasili su.

Podsjećamo, krv mogu dati zdrave osobe od 18 do 65 godina starosti. Muškarci mogu dati krv svaka 3 mjeseca, a žene svaka 4 mjeseca.

Komentari (0)
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
 :)
 :(
 :P
 :D
 :O
 ;)
 8)
 8|
 ]:(
 :\
 :|(
 3:)
 O:)
 :-*
Ovaj članak mogu komentirati samo registrirani korisnici. Molimo prijavite se za komentiranje. Prijavu možete izvršiti i preko Facebook i Google servisa.
Molimo popunite polja i pošaljite komentar.