BalCCon2k14

Kongres hakera u Novom Sadu

Sci-Tech / Flash | 05. 09. 2014. u 10:56 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Novi Sad je od petka domaćin Drugoga regionalnog hakerskog kongresa “BalCCon2k14 -Second Base”.

Manifestacija je zamišljena kao trodnevno okupljanje međunarodne hakerske zajednice, a program obuhvaća prezentacije, radionice i predavanja iz područja sigurnosti računalnih sustava.

Sudionici kongresa osobitu pozornost posvetit će društveno-političkim temama poput zaštite privatnosti na internetu, slobodnog softvera, programskih jezika i razvoja aplikacija.

Organizatori najavljuju sudjelovanje poznatih i priznatih pripadnika hakerskih zajednica iz cijelog svijeta, među kojima su Mitch Altman, Bernd Fix, Aleksandr Timorin, Anand Buddhdev, Voja Antonić i Dejan Ristanović, Žarko Živanov i Moritz Bartl.

Jedan od ciljeva manifestacije je afirmacija interesantnih i inovativnih radova i mladih stručnjaka koji se samostalno bave programiranjem u skladu s moralnim načelima za koje se zalaže cijela zajednica okupljena oko slobodnog koda.

Organizator kongresa je novosadska udruga korisnika operativnog sustava Linux “LUGoNS” i “Wau Holland” fondacija iz Hamburga.

Hakeri su osobe koje odlično poznaju računala, softver i hardver, navode organizatori.

Njihova etika se temelji na razmjeni stručnog znanja te pisanju slobodnog softvera radi lakšeg pristupa informacijama, no aktivni su i u borbi protiv virtualnih kriminalaca te otkrivanju pogrešaka u sigurnosnim računalnim sustavima.

Kopirati
Drag cursor here to close