'stealth'

Kina počela s razvojem vojnog superdrona

Sci-Tech / Flash | 10. 03. 2017. u 07:30 D.K

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kina je počela s razvojem nevidljivog vojnog drona koji bi trebao uspješno izbjegavati neprijateljske radare i protuzračnu obranu

Kako javljaju tamošnji mediji, CASIC, najveća kineska tvrtka za proizvodnju svemirskih brodova, raketa i projektila, započela je s projektom razvoja bespilotne letjelice sa stealth tehnologijom te znatno pojačanim dometom i plafonom leta, prenosi Tportal.

Razvoj superdrona najavio je dopredsjednik CASIC-a Wei Yiyin, kazavši kako su razvoj i proizvodnja brzog borbeno-izviđačkog drona dio petoljetnog plana modernizacije kineske vojske te da će se proizvođač nakon dovršenja projekta okušati na globalnom tržištu.



'Budući da se vojni trendovi svjetskih velesila drastično mijenjaju, dronovi su postali nezaobilazno oružje u suvremenim sukobima jer igraju važnu ulogu u visokorazlučivom izviđanju, dalekodometnom preciznom gađanju, protupodmorničkim operacijama i zračnim borbama', kazao je Wei prilikom predstavljanja programa, otkrivši kako će tvrtka usporedno razvijati dron koji može letjeti u stratosferi na visini od gotovo 20.000 metara.

Radi se o moderniziranoj verziji prvog dugodometnog drona kineske proizvodnje, a koji je svjetskoj javnosti predstavljen u rujnu 2015. godine.  

Kopirati
Drag cursor here to close