Strateški interes

Mostarsko Sveučilište zahvalilo hrvatskom ministru Jovanoviću

Sci-Tech / Flash | 14. 02. 2014. u 09:46 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar obrazovanja, znanosti i sporta Republike Hrvatske, doc. dr. sc. Željko Jovanović posjetio je danas Sveučilište u Mostaru.

Ministra Jovanovića dočekala je rektorica Sveučilišta u Mostaru prof. dr. sc. Ljerka Ostojić, koja je zajedno s ministrom obišla ruševnu zgradu, koja još čeka obnovu, Kluba sveučilišnih djelatnika i čitaonicu u ulici Nikole Šubića Zrinjskog.

Svoj posjet ministar je nastavio obilaskom kampusa Sveučilišta u Mostaru, nakon čega je planirana posjeta Istraživačkom centru Filozofskog fakulteta ovoga sveučilišta.

Hrvatski ministar obrazovanja, znanosti i sporta Željko Jovanović, prilikom svog današnjeg posjeta Sveučilištu u Mostaru, obećao je daljnju potporu hrvatske Vlade toj visokoškolskoj ustanovi.

"Nastavit ćemo ulagati u Sveučilište kako bismo omogućili da ono bude još bolje i kvalitetnije te da i na taj način omogućimo razvoj cijelog ovog kraja. Cilj nam je omogući studentima da po završetku studija ostanu u Mostaru i da tu nađu posao", kazao je Jovanović u izjavi za novinare.

Rektorica Sveučilišta u Mostaru Ljerka Ostojić zahvalila je ministru Jovanoviću na dosadašnjoj pomoći koju je Hrvatska pružila Sveučilištu, te najavila njezin nastavak te razvitak partnerskih odnosa.

"Danas smo razgovarali o nastavku partnerskih odnosa. Jako je bitno naglasiti da se tu radi o partnerskim odnosima, što podrazumijeva interakciju studenata, zajedničke projekte, osuvremenjivanje nastave i slično", kazala je rektorica Ostojić.

Dodala je kako završetak izgradnje prve faze Kampusa mostarskog Sveučilišta ne bi bio moguć bez pomoći Republike Hrvatske, koja je za tu namjenu do sada investirala oko 50 milijuna maraka.

"Ova vlada nastavila je prepoznavati strateški interes Sveučilišta. Taj interes je i u tome što je ovo sveučilište jedino u BiH na kojem se nastava izvodi na hrvatskom jeziku", kazala je rektorica Ostojić.

Kopirati
Drag cursor here to close