Hakiranje

Jesu li islamisti srušili stranicu službe u BiH?

Sci-Tech / Flash | 24. 03. 2017. u 10:52 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Direktor Službe za poslove sa strancima BiH Slobodan Ujić potvrdio je danas za Fenu da je web-stranica ove službe bila napadnuta, ali da sa sigurnosnog aspekta time nije načinjena šteta, ''jer se preko ove stranice ne može doći do bilo kakvih 'interesantnih' podataka, čime bi bio ugrožen rad ove službe''.

Komentirajući upit u vezi s medijskim spekulacijama o tome tko stoji iza tih napada, Ujić je demantirao navode o tome, naglašavajući da razloga za zabrinutost nema, te navodeći da je o napadu u međuvremenu obaviještena agencija koja je nadležna za istrage u toj oblasti.

Kazao je da je stranica 'vraćena', a da su sve ostalo spekulacije - i tko su ljudi koji su hakirali i sve drugo.

''Stranica Službe za poslove sa strancima bila je napadnuta u dva navrata, prvi put je bila hakirana prije 15 dana, ali je isti dan 'vraćena', a drugi put se to dogodilo prije tri dana i jučer je 'vraćena', te tako postala dostupna građanima'', precizirao je Ujić.

Istovremeno, najbitnijom je ocijenio činjenicu da se putem web-stranice ne može doći do bilo kakvih podataka čime bi bila ugrožena sigurnost.

Dodao je da se radi o web-stranici koja je dostupna svima - i strancima i građanima BiH.

Kako mediji prenose, mediji iz susjedne Srbije objavili su da je web-stranica Službe za poslove sa strancima BiH bila pod kontrolom ''islamista'', odnosno političkih aktivista s Bliskog istoka.

Kopirati
Drag cursor here to close