Info dan

Javni poziv za dodjelu grant sredstava iz Challenge fonda

Sci-Tech / Flash | 11. 05. 2017. u 11:00

Tekst članka se nastavlja ispod banera

INTERA Tehnološki Park organizira 17. svibnja u 11 sati u svojim prostorijama info dan kako bi se predstavio javni poziv za dodjelu grant sredstava iz Challenge fonda.

Challenge fond uspostavljen je u okviru projekta Challenge to change - C2C koji financijski podržava Švedska agencija za međunarodni razvoj i suradnju – Sida/Veleposlanstva Švedske u BiH, a koji će u iduće četiri godine provoditi Sarajevska regionalna razvojna agencija SERDA i Republička agencija za razvoj malih i srednjih poduzeća. Partner u projektu je i regija Ostergotland, Istočna Švedska.

Ukupna vrijednost projekta je 3,2 milijuna eura.

Prvi javni poziv za dodjelu grant sredstava iz Challenge fonda za inovativne poslovne ideje predstavljen je u Sarajevu.

Sredstva u ukupnom iznosu od 2,3 milijuna eura namijenjena su mikro, malim i srednjim poduzećima sa područja Bosne i Hercegovine i Švedske, kao i startup-ima sa inovativnim idejama, proizvodima ili uslugama koje mogu dovesti do smanjenja nezaposlenosti, povećanja konkurentnosti i održivog društveno-ekonomskog razvoja u BiH.

Za potencijalne korisnike iz kategorije startupa predviđen je maksimalni iznos granta od 10.000 eura, dok korisnici iz kategorije mikro, malih i srednjih poduzeća mogu računati na potporu u maksimalnom iznosu do 30.000 eura. Javni poziv ostaje otvoren do 12. lipnja 2017. godine.

Svi zainteresirani mogu se prijaviti na [email protected] najkasnije do utorka, 16. svibnja.

Kopirati
Drag cursor here to close