Natjecanje iz robotike

Jablanički osnovnoškolci putuju u Šangaj na svjetsko natjecanje

Sci-Tech / Obrazovanje | 25. 09. 2017. u 15:34 Ma.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Učenici Osnovne škole "Suljo Čilić" iz Jablanice osvojili su prvo mjesto na natjecanju iz robotike 'WER Croatia Open' koji se održao u Zagrebu u organizaciji IRIM-a, a riječ je o kupu koji je dio svjetskog natjecanja pod okriljem 'World Education Robotics'.

''IRIM i SPARK school su po završetku SPARKreators lige za školsku godinu 2016./2017. donirali 19 Abilix robotića školama u Bosni i Hercegovini. Više od 70 timova i gotovo 200 učenica i učenika se natjecalo u Osnovnoj školi Kajzerica u Zagrebu, a najbolji timovi iz Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine su osvojili ulaznice za svjetsko natjecanje u Šangaju'', navode u priopćenju iz SPARK-a.

Direktorica SPARK school Kristina Visković je više nego zadovoljna postignutim rezultatima ostvarenih na natjecanju.

"Želim čestitati ekipi iz IRIM-a na odličnoj organizaciji jednog ovakvog događaja. Zadovoljstvo mi je da su i škole iz Bosne i Hercegovine mogle sudjelovati i pokazati svoj rad i trud. Naša djeca su pokazali da su vrhunski majstori i da je pred nama svjetlija budućnost. Želim se posebno zahvaliti mentorima koji su unatoč kratkom vremenu vrhunski pripremili učenike i ostvarili zavidne rezultate'', rekla je Visković.

Inače, zadatak za natjecatelje bio je riješiti zadane prepreke koristeći Abilix robotiće. U kategoriji od 5. do 8. razreda natjecalo se ukupno 49 škola iz Hrvatske, BiH i Srbije. Jasmina Begović, Edi Đelmo i Džejla Malanović iz Osnovne škole "Suljo Čilić" iz Jablanice su pod mentorstvom Adisa Pirije i Amre Dželmo osvojili drugo mjesto, dok su Pleho Galib, Išerić Abdullah i Išerić Halima pod mentorstvom Zimić Asmira iz Osnovne škole Vrhbosna iz Sarajeva osvojili treće mjesto, priopćeno je.

Kopirati
Drag cursor here to close