u roku od 48 sati

Jablanica: Predstavljen sustav koji će odgovarati na pitanja građana

Sci-Tech / Flash | 08. 12. 2015. u 14:22 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Općina Jablanica omogućila je uvođenje i puštanje u probni rad novog informacijskog sustava pod nazivom "Sistem 48", koji omogućuje građanima i gospodarskim subjektima da upute zahtjeve i pitanja o komunalnim, upravnim i drugim pitanjima, nakon čega oni koji su uputili pitanja u roku od 48 sati moraju dobiti odgovore nadležne službe.

Općina Jablanice se na ovaj korak odlučila po uzoru na pobratimsku općinu Inđija iz Srbije, u kojoj ovaj sustav funkcionira jedanaest godina, a koja je uz pomoć spomenutog informacijskog sustava, došla do toga da spada u jednu od najrazvijenijih općina u Srbiji.

"Sistem 48" omogućava bolju i efikasniju komunikaciju građana s nadležnim službama, a pored toga i transparentnost i uvid u potrošnju novca javnih ustanova čiji je osnivač Općina Jablanica.

Danas su u Jablanici, radi upoznavanja građana sa spomenutim novim informacijskim sustavom postavljeni promotivni materijali, bilbordi i jumbo plakati, čiju izradu i tisak financira GIZ-a (Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit).

Kopirati
Drag cursor here to close