Posjet

Izaslanstvo Ministarstva obrazovanja Republike Turske u Mostaru

Sci-Tech / Flash | 24. 04. 2017. u 10:51 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izaslanstvo Ministarstva obrazovanja Republike Turske započelo je svoj petodnevni posjet Bosni i Hercegovini obilaskom Centar za djecu i omladinu s posebnim potrebama "Los Rosales".

Posjet Mostaru upriličen je u okviru sporazuma o suradnji Federalnoga ministarstva obrazovanja i znanosti, Ministarstva obrazovanja Republike Turske i Razvojne agencije Republike Turske (TIKA).

Po riječima federalne ministrice obrazovanja i znanosti Elvire Dilberović, spomenutim sporazumom obuhvaćene su škole u kojima se odvija odgojno-obrazovni proces za djecu s posebnim potrebama u četiri županije u Federaciji BiH: Hercegovačko-neretvanska, Zeničko-dobojska, Tuzlanska i Sarajevska.

''Bh. izaslanstvo prije petnaestak dana posjetilo je Tursku i obišlo 13 škola za specijalno obrazovanje u Istanbulu. Ovo je uzvratni posjet, a sljedeća faza projekta jeste trotjedna doedukacija bh. nastavnika u Turskoj'', kazala je ministrica Dilberović.

Generalni direktor turske Direkcije za specijalno obrazovanje Celil Gungor kazao je kako će tijekom petodnevnoga posjeta Bosni i Hercegovini turski stručnjaci obići bh. škole za djecu s posebnim potrebama, gdje će se iz prve ruke upoznati s domaćom praksom u tim školama.

''Želimo naučiti nešto od vas, vidjeti koja su vaša iskustva na području specijalnoga obrazovanja, ali i utvrditi koji su vaši nedostatci. Nakon toga ćemo preći na realizaciju konkretnih projekata pomoći bh. institucijama na tom polju'', dodao je Gungor.

U poslijepodnevnim satima tursko izaslanstvo posjetit će Osnovnu školu za djecu s posebnim potrebama Mostar, a sljedećih dana obići će škole u Zenici, Tuzli i Sarajevu.

Kopirati
Drag cursor here to close