Islamistički hakeri napali više od 19 tisuća francuskih web-stranica
Cyber napadi
OBJAVA: Nedjelja, 18. siječnja 2015. 10:30
IZVOR: Bug.hr
AUTOR: M.M.
Islamistički hakeri napali više od 19 tisuća francuskih web-stranica
0

Od 10. siječnja pa do danas izvedeni su distribuirani napadi uskraćivanjem usluga (DDoS napadi) na više od 19 tisuća francuskih web-stranica.

Nakon prošlotjednog napada na sjedište pariškog satiričkog lista Charlie Hebdo, čini se da su se sada napadi na Francusku preselili i na Internet. Od 10. siječnja pa do danas izvedeni su distribuirani napadi uskraćivanjem usluga (DDoS napadi) na više od 19 tisuća francuskih web-stranica, prenosi bug.hr.

Prema admiralu Arnaudu Coustilliereu, zapovjedniku odjela za obranu od cyber napada, većinu DDoS napada izvele su tri skupine islamističkih hakera: Cyber vojska Bliskog istoka, Fallaga tim i Cyber kalifat.

Mete napada bile su razne vladine stranice, ali i određene veće i manje francuske privatne tvrtke. Većina napada bili su DDoS napadi niske razine, a nekoliko napada je uključivalo neovlaštenu izmjenu naslovne stranice (tzv. defacing).

Prema izvješću tvrtke Radware, cyber napadima na Francusku se pridružila i četvrta islamistička skupina poznata pod imenom AnonGhost.

Skupina je napala web-stranice nekoliko mjesnih odbora iz predgrađa Pariza te zamijenila uobičajen sadržaj propagandnim materijalom zloglasne islamističke skupine ISIS.

Također, njihove mete napada bile su i web-stranice jedne banke, telekomunikacijskog operatera i medijske kuće.

Komentari (0)
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
 :)
 :(
 :P
 :D
 :O
 ;)
 8)
 8|
 ]:(
 :\
 :|(
 3:)
 O:)
 :-*
Molimo popunite polja i pošaljite komentar.