BodyMeasures

Intera povezala Zagreb i Mostar u projektu mjerenja ljudskog tijela u obrazovnom procesu

Sci-Tech / Flash | 23. 02. 2017. u 23:14 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U prostorijama Fakulteta prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti potpisan je ugovor o suradnji na projektu ''Upotreba računalnog sustava za digitalno mjerenje ljudskog tijela u obrazovnom procesu kroz validaciju klasičnim mjerenjem''.

Ugovor su potpisali, u ime dekana Fakulteta prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti prof. dr. sc Marija Vasilja, prodekan prof. dr. sc. Marin Ćorluka, direktor zagrebačkog poduzeća Citus d.o.o. Tomislav Bronzin te direktor INTERA Tehnološkog Parka Vedran Šimunović.

Ugovor predstavlja krunu inicijative potpisnika da provođenjem spomenutog znanstveno-istraživačkog rada oplemene obrazovne procese u Republici Hrvatskoj i Republici Bosni i Hercegovini.

INTERA Tehnološki Park je pravovremeno prepoznala potencijale ove suradnje te sve strane povezala u ovom projektu na kojem će raditi znanstveno-istraživački tim Fakulteta prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti uz tehničku podršku i korištenje software-a BodyMeasures čiji je vlasnik poduzeće CITUS d.o.o. iz Zagreba.

Okupljanje relevantnih predstavnika nevladinog sektora, privatnog poduzeća i obrazovne institucije doprinosi ostvarenju postavljenih ciljeva i jačanju misije INTERA Tehnološkog Parka koji u posljednjih nekoliko godina intenzivno radi na jačanju istraživačko-razvojne infrastrukture regije.

Ovom suradnjom INTERA TP planira dodatno potvrditi svoju ulogu u stvaranju boljeg gospodarskog i obrazovnog okruženja u Bosni i Hercegovini, ali i šire, priopćeno je iz INTERA Tehnološkog Parka.

Kopirati
Drag cursor here to close