INTERA odvela pet mostarskih studenata u Dayton
Razmjena studenata
OBJAVA: Petak, 19. svibnja 2017. 12:47
IZVOR: Bljesak.info
AUTOR: R.I.
Intera Dayton
0

Studente u Daytonu očekuje još pregršt zanimljivih sadržaja sve do 1. lipnja kada se vraćaju u Mostar kako bi svojim američkim kolegama uzvratili gostoprimstvo.

Kada je prošle godine delegacija iz Daytona posjetila Bosnu i Hercegovinu, kratko se zaustavila u prostorijama INTERA Tehnološkog Parka gdje se upoznala s radom i aktivnostima INTERA TP-a, te izrazila interes za ostvarivanjem suradnje. Samo nekoliko tjedana kasnije ostvareni su prvi kontakti te su Arch Grieve iz Dayton Regional STEM School i predstavnici INTERA Tehnološkog Parka počeli raditi na realiziranju projekta razmjene studenata.

Zahvaljujući predanom radu, prije nekoliko dana pet mostarskih studenata i predstavnica INTERA TP-a otputovali su u Dayton gdje će boraviti tri tjedna kako bi pohađali 11-dnevnu školu poduzetništva Entrepreneurs Academy. Kvalitetan edukacijski program dodatno je obogaćen posjetima najuspješnijim poduzećima u Daytonu, ali i zanimljivim, opuštajućim sadržajem. Osim na akademiji, studenti vrijeme provode istražujući Dayton i okolne gradove, upoznajući se s američkim načinom života te uživajući u jedinstvenoj prilici koja im je pružena.

''Biti u Daytonu za sve nas znači steći potpuno novi uvid u pregršt mogućnosti koje nam se nude u poslovnom svijetu. Toplina ljudi, ljepota grada i poduzetnička scena svakodnevno nas iznova oduševljavaju'', kazala je Ana Bogdanović, predstavnica INTERA Tehnološkog Parka u ovom programu razmjene.

U srijedu su mostarski studenti prisustvovali i sjednici gradskog vijeća Daytona gdje su ih srdačno dočekali gradonačelnica Nan Whaley i gradski vijećnik Matt Joseph koji je jedan od najzaslužnijih osoba za realizaciju ovog programa. On već godinama radi na intenzivnijem povezivanju gradova pružajući različitim delegacijama Bosne i Hercegovine uvid u daytonski život i zajednicu te političku i poslovnu scenu.

''Ništa od ovoga ne bi bilo moguće bez naših domaćina i suradnika stoga njima idu posebne zahvale. Bez gospodina Grievea i vijećnika Josepha ne bismo mogli realizirati sve planirano. Bili su nam izvrsni suradnici i partneri tijekom svih mjeseci organizacije. Ostaje nam nadati se da ćemo im moći uzvratiti na isti način, ali i da ćemo sve naučeno i viđeno ovdje u Daytonu implementirati u našim životima i karijerama u Mostaru'', završava priču o svom daytonskom iskustvu Ana Bogdanović.

Studente u Daytonu očekuje još pregršt zanimljivih sadržaja sve do 1. lipnja kada se vraćaju u Mostar kako bi svojim američkim kolegama uzvratili gostoprimstvo.

Komentari (0)
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
 :)
 :(
 :P
 :D
 :O
 ;)
 8)
 8|
 ]:(
 :\
 :|(
 3:)
 O:)
 :-*
Ovaj članak mogu komentirati samo registrirani korisnici. Molimo prijavite se za komentiranje. Prijavu možete izvršiti i preko Facebook i Google servisa.
Molimo popunite polja i pošaljite komentar.