Industrija skriva povezanost raka i alkohola
Znanstvenici optužuju
OBJAVA: Utorak, 12. rujna 2017. 10:54
IZVOR: Bljesak.info
AUTOR: R.I.
Čaša Alkohol
0

U Velikoj Britaniji se samo četiri posto slučajeva karcinoma pripisuje konzumiranju alkohola

Znanstvenici optužuju industriju alkoholnih pića da laže javnost u pitanjima koja se odnose na povezanost konzumiranja alkohola i karcinoma.

Znanstvenici iz londonske Škole za higijenu i tropsku medicinu napadaju medijske akcije industrije pića u kojima se sakriva ta veza i to uspoređuju s nastojanjima industrije duhana da porekne vezu između pušenja i nastanka karcinoma pluća, prenosi Srna.

Istraživači iz londonske škole pregledali su web-stranice 28 organizacija širom svijeta koje predstavljaju industriju alkohola i zaključili da većina izobličava ili obmanjuje javnost u pogledu dokaza o vezi karcinoma i alkohola.

Na tim stranicama spominju se određeni zdravstveni problemi povezani s konzumiranjem alkohola, ali ne i karcinom, naročito dojke i debelog crijeva.

Znanstvenici posebno optužuju Međunarodno udruženje korisnika alkohola, sa sjedištem u Washingtonu, za odgovornost u vezi s konzumiranjem alkoholnih pića, da obmanjuje javnost po pitanju rizika od obolijevanja od određenih vrsta karcinoma.

U Velikoj Britaniji se samo četiri posto slučajeva karcinoma pripisuje konzumiranju alkohola.

Rizik je veoma mali za one koji konzumiraju malu količinu alkohola, ali činjenica je da su informacije o riziku koje u javnost iznose organizacije povezane s industrijom alkohola netočne, upozoravaju istraživači.

Komentari (0)
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
 :)
 :(
 :P
 :D
 :O
 ;)
 8)
 8|
 ]:(
 :\
 :|(
 3:)
 O:)
 :-*
Ovaj članak mogu komentirati samo registrirani korisnici. Molimo prijavite se za komentiranje. Prijavu možete izvršiti i preko Facebook i Google servisa.
Molimo popunite polja i pošaljite komentar.