Potpisan ugovor

HNŽ korak bliže do kvalitetnog i nediskriminirajućeg obrazovnog sustava

Sci-Tech / Flash | 20. 07. 2017. u 10:00 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar obrazovanja, znanosti, kulture i sporta Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) Rašid Hadžović i direktor Nansen dijalog centra (NDC) Mostar Elvir Đuliman potpisali su u četvrtak u Mostaru Memorandum o razumjevanju s ciljem zajedničkog djelovanja na području obrazovanja.

Potpisnici dokumenta kazali su kako Memorandum osnažuje suradnju ministarstva i NDC-a u cilju promoviranja kulture tolerancije i poštivanja raznolikosti u školama, te važnosti uspostavljanja kvalitetnog i nediskriminirajućeg obrazovnog sustava u HNŽ-u.

''Ovaj dokument je nastavak naše zajedničke suradnje koja je već nekoliko godina prisutna u županiji i pojedinim školama'', kazao je novinarima ministar Hadžović, podsjetivši na Nansen model za integrirano obrazovanje koji omogućuje uspješnu komunikaciju i suradnju učenika, roditelja i nastavnika u multietničkim zajednicama kroz kreativan odgoj u obrazovnom procesu.

Naglasivši kako je taj model urodio plodom te kako postoje pozitivna iskustva, ministar Hadžović je zahvalio Nansen dijalog centru na suradnji koja će, kakao je kazao, biti nastavljena i u budućnosti.

Direktor NDC-a Đuliman zahvalio je ministru Hadžoviću i njegovu ministarstvu za pružanje potpore u navedenim aktivnostima.

Napomenuo je kako se Nansen model za integrirano obrazovanje provodi u osnovnim i srednjim školama u Stocu i Prozoru Rami te izrazio nadu da će se proširiti i na druge škole pa čak i na druge županije.

Kopirati
Drag cursor here to close