Donacija

Hercegbosanska županija donirala dobrotvorni prilog za Dompes

Sci-Tech / Flash | 07. 06. 2017. u 08:55 D. Lasić

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dobrotvornim prilogom, Hercegbosanska županija sudjelovala je u izgradnji Kuće kruha i duha (Domus panis et spiritus), odnosno Dompesa, i tako postala jedna od mnogih darovatelja koji sudjeluju u ovom plemenitom projektu.

Svojom donacijom pomogla je u izgradnji Dompesa, te ovom akcijom poslala snažnu poruku budućim donatorima.

Ministar financija Hercegbosanske županije, Stipan Šarac, rekao je da je projekt Dompes ideja koja u potpunosti prati poslanje franjevačkog reda i povezuje duhovno i svjetovno.

„Ono što me potaknulo da pomognem ovu plemenitu ideju, u suradnji sa mojim kolegama iz Vlade Hercegbosanske županije, je upravo ta ideja koju najbolje utjelovljava fra Iko Skoko kao voditelj ovoga hvale vrijednoga projekta sa svojom subraćom i svim ljudima dobre volje“, poručio je Šarac.

Predviđeno je da će dom imati 64 sobe za 150 studenata slabijeg imovinskog stanja, osam učionica, višenamjensku dvoranu, pomoćne prostorije na šest katova i pučku kuhinju koja će beskućnicima omogućiti barem jedan obrok dnevno.

Na svakom katu bit će po jedna soba prilagođena studentima s poteškoćama u kretanju. Studenti će imati mogućnost raditi u domu tijekom studiranja, ljeti sa turistima u restoranu ili slastičarnici, ali i volontirati.

Dompes je projekt u sklopu kojega će biti Studentski dom sv. Majke Terezije, Pučka kuhinja fra Didaka Buntića te Centar za dijalog sv. Franje, priopćeno je.

Izgradnju, koja se financira isključivo dobrotvornim prilozima, započeo je mostarski Franjevački samostan sv. Petra i Pavla u siječnju 2015. godine, a završetak je planiran za 5. rujna 2017. na blagdan sv. Terezije. Idejni začetnik i voditelj projekta je sveučilišni profesor fra Iko Skoko.

Kopirati
Drag cursor here to close