BosnianRoot

Hakeri oborili stranicu SIPA-e

Sci-Tech / Internet | 13. 01. 2015. u 20:27 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hakeri su u utorak poslije podne oborili stranicu SIPA-e, na kojoj su ostavili poruku ''StopKriminalu'' i ''MajkeSrebrenice'', objavila je agencija Patria.

Sudeći prema natpisu koji je ostavio na stranici SIPA-e, riječ je istom hakeru ili skupini njih, koji su prije nekoliko dana oborili i stranicu Pravosuđa Republike Srpske, potpisali se kao BosnianRoot, a tada su dali podršku novinarima portala Klix, čiju redakciju je pretresala policija MUP-a RS nekoliko dana ranije.

Hakeri koji su u utorak oborili stranicu SIPA-e ostavili su poruku ''StopKriminalu'' i ''MajkeSrebrenice''.

Majke Srebrenice već neko vrijeme traže da iz SIPE istupe osobe koje se sumnjiče za ratne zločine nad Bošnjacima tijekom genocida u Srebrenici 1995. godine. Prema službenim podacima u policijskim strukturama BiH radi više od 500 osoba za koje se sumnja da su sudjelovale u genocidu u Srebrenici, a dio njih radi i u Dražavnoj agenciji za istrage i zaštitu, piše Patria.

Žene Srebrenice od rujna prošle godine upozoravaju domaću i svjetsku javnost kako je u regionalnom uredu SIPA-e u Tuzli zaposlen Jovan Ilić, a čije ime se nalazi na popisu Vlade RS, koje se dovodi u vezu s genocidom u Srebrenici. No, još nije pokrenuta njegova smjena.

Hakeri ne miruju ni u susjednoj Srbiji. Objavili su da su od državnih agencija uzeli sve podatke o građanima Srbije, koje sadržavaju matične brojeve građana, adresu na kojoj su prijavljeni i druge podatke, piše Patria.

Kopirati
Drag cursor here to close