Grad Sarajevo prvi u BiH prilagodio web stranicu slijepim osobama
Pionirski projekt
OBJAVA: Utorak, 22. kolovoza 2017. 18:23
IZVOR: Fena
AUTOR: A.M.
Grad sarajevo web
0

Svi tekstualni sadržaji sa službene internet prezentacije Grada bit će dostupni i u formi prilagođenoj ovoj populaciji.

Grad Sarajevo prva je institucija u Bosni i Hercegovini koja je prilagodila služebnu web stranicu slijepim i slabovidim osobama, kao i osobama s invaliditetom, priopćeno je iz gradske uprave. Svi tekstualni sadržaji sa službene internet prezentacije Grada bit će dostupni i u formi prilagođenoj ovoj populaciji.

Projekat će biti realiziran u skladu s visokim tehnološkim standardima, a sadržaji će biti prilagođeni i osobama s disleksijom, najavio je Amir Mujezin, direktor firme "Universal Design", koji je ovim povodom potpisao danas ugovor s gradonačelnikom Abdulahom Skakom.

Gradonačelnik je izrazio zadovoljstvo što Grad Sarajevo prvi u Bosni i Hercegovini realizira ovaj pionirski projekt. Nada se da će i ostale institucije slijediti primjer te ispoljiti neophodni senzibilitet prema osjetljivim društvenim grupama.

Amir Mujezin je zahvalio gradonačelniku i Gradskoj upravi što su prepoznali značaj i potrebu da se slijepim i slabovidim osobama omogući blagovremena informiranost o gradskim aktivnostima i projektima.

Komentari (0)
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
 :)
 :(
 :P
 :D
 :O
 ;)
 8)
 8|
 ]:(
 :\
 :|(
 3:)
 O:)
 :-*
Ovaj članak mogu komentirati samo registrirani korisnici. Molimo prijavite se za komentiranje. Prijavu možete izvršiti i preko Facebook i Google servisa.
Molimo popunite polja i pošaljite komentar.