Pionirski projekt

Grad Sarajevo prvi u BiH prilagodio web stranicu slijepim osobama

Sci-Tech / Svemir | 22. 08. 2017. u 16:23 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Grad Sarajevo prva je institucija u Bosni i Hercegovini koja je prilagodila služebnu web stranicu slijepim i slabovidim osobama, kao i osobama s invaliditetom, priopćeno je iz gradske uprave. Svi tekstualni sadržaji sa službene internet prezentacije Grada bit će dostupni i u formi prilagođenoj ovoj populaciji.

Projekat će biti realiziran u skladu s visokim tehnološkim standardima, a sadržaji će biti prilagođeni i osobama s disleksijom, najavio je Amir Mujezin, direktor firme "Universal Design", koji je ovim povodom potpisao danas ugovor s gradonačelnikom Abdulahom Skakom.

Gradonačelnik je izrazio zadovoljstvo što Grad Sarajevo prvi u Bosni i Hercegovini realizira ovaj pionirski projekt. Nada se da će i ostale institucije slijediti primjer te ispoljiti neophodni senzibilitet prema osjetljivim društvenim grupama.

Amir Mujezin je zahvalio gradonačelniku i Gradskoj upravi što su prepoznali značaj i potrebu da se slijepim i slabovidim osobama omogući blagovremena informiranost o gradskim aktivnostima i projektima.

Kopirati
Drag cursor here to close