Google šalje baterije u povijest
Alphabet Inc
OBJAVA: Ponedjeljak, 7. kolovoza 2017. 16:32
IZVOR: Bljesak.info
AUTOR: Z.D.
Pametni telefon prazna baterija
0

Sustav koji planiraju napraviti, kako prenosi Bloomberg, trebalo bi da nadmaši litij-ionske baterije u dužini zadržavanja energije.

Alphabet Inc, matična kompanija Googlea, sebi za zadatak je postavila jedan ambiciozan projekt - nov i efikasniji način čuvanja, tj. skladištenja energije, nego što su to litij-ionske baterije.

Naime, posebna organizacijska jedinica ove kompanije, koja se bavi ambicioznim i možda i nemogućim projektima, riješila je da se pozabavi mogućnošću skladištenja obnovljive energije, i to korištenjem soli i antifriza, javlja N1.

Sustav koji planiraju napraviti, kako prenosi Bloomberg, trebalo bi da nadmaši litij-ionske baterije u dužini zadržavanja energije.

U prvih šest mjeseci ove godine, Kalifornija je izgubila više od 300.000 megavat sati energije dobivene putem solarnih panela i vjetroparkova, jer ne postoji dobar način da se ona uskladišti, navodi kao primjer Bloomberg. Radi se o količini koja je dovoljna da se napajaju desetine tisuća domova.

Komentari (0)
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
 :)
 :(
 :P
 :D
 :O
 ;)
 8)
 8|
 ]:(
 :\
 :|(
 3:)
 O:)
 :-*
Ovaj članak mogu komentirati samo registrirani korisnici. Molimo prijavite se za komentiranje. Prijavu možete izvršiti i preko Facebook i Google servisa.
Molimo popunite polja i pošaljite komentar.