Google je predao žalbu na ogromnu protumonopolsku tužbu od 2,42 milijarde eura
Rekordna tužba
OBJAVA: Ponedjeljak, 11. rujna 2017. 21:38
IZVOR: Bljesak.info
AUTOR: A.M.
Google Znak Zgrada
0

No, predaja žalbe ukazuje na to da bi priča mogla ići i u drugom smjeru. Google trenutno ne izlazi s dodatnim informacijama, osim što su voljni priznati da su predali žalbu.

Google je danas u Luksemburgu predao žalbu na rekordnu tužbu vrijednosti 2,42 milijarde eura. Podsjećamo, Europska komisija tvrdi da je Google prekršio njihove protumonopolske zakone. Tvrde kako je Google zloupotrijebio svoj dominantni položaj internetske tražilice dajući nepoštenu prednost drugim Googleovim proizvodima, prvenstveno prodajnim uslugama. U lipnju, komisija im je dala 90 dana (29. rujan) da uklone nepravilnost, ili će im povećati kaznu, piše Telegram.hr

Ovom žalbom, Google, točnije krovna kompanija Alphabet, kreće u dugogodišnju pravnu bitku, pogoršavajući već sada narušene odnose EU i kompanije. Prema pisanju Bloomberga, glasnogovornik Suda pravde Europske unije u Luksemburgu je samo potvrdio da je žalba podnesena. Međutim, žalba ne znači da Google neće morati platiti kaznu, no mogu iznos postaviti u posebni račun koji mogu blokirati dok se ne donese krajnja odluka o presudi.

Gotovo usporedno s predajom žalbe, Alphabet je prošlog tjedna informirao EU o tome kako će pokušati ispuniti odluke EU u vezi kazne. No, predaja žalbe ukazuje na to da bi priča mogla ići i u drugom smjeru. Google trenutno ne izlazi s dodatnim informacijama, osim što su voljni priznati da su predali žalbu.

Ovaj spor je samo jedan mnogih u sedmogodišnjoj pravnoj bitci Googlea i EU. Google se pokušao i nagoditi sa sudom kako bi nastavio svoj poslovni model, no pokušaj nagodbe je propao. Ova tužba je trenutni rekord, dok je prošli držao Intel s 1.06 milijardi eura kazne. Prošlog tjedna je i uvažena Intelova žalba na presudu koja se provlači još od 2009. godine te se slučaj sada vraća na početak.

Komentari (0)
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
 :)
 :(
 :P
 :D
 :O
 ;)
 8)
 8|
 ]:(
 :\
 :|(
 3:)
 O:)
 :-*
Ovaj članak mogu komentirati samo registrirani korisnici. Molimo prijavite se za komentiranje. Prijavu možete izvršiti i preko Facebook i Google servisa.
Molimo popunite polja i pošaljite komentar.