Integrirana mogućnost

Google Chrome za Android dobio mogućnost blokiranja reklama

Sci-Tech / Flash | 02. 08. 2017. u 13:25 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Google je pustio u opticaj novu nadogradnju za Dev i Canary inačice svojeg internetskog preglednika Chrome namijenjenog Android mobilnim uređajima.

Obje testne inačice Googleovog preglednika su dobile integriranu mogućnost blokiranja reklama na internetskim stranicama bez instaliranja vanjskih dodataka.

Blokiranje reklama zasad je poprilično bazično bez opcije za detaljnije konfiguriranje, jedino što korisnici mogu učiniti je uključiti ili isključiti blokiranje reklama, s time da je prema zadanim postavkama blokiranje reklama isključeno, javlja Bug.hr.

S obzirom da ne postoji konfiguriranje od strane korisnika, blokiranje reklama se izvodi prema Googleovim vlastitim postavkama te je poseban naglasak stavljen na blokiranje posebno nametljivih reklama i skočnih prozora.

Blokiranje reklama novost je koju je Google uveo nakon što se nedavno pridružio Koaliciji za kvalitetnije reklame te se u skladu s tim obvezao prestati prikazivati reklame koje nisu u skladu s postavljenim Standardima za bolje reklame do početka 2018. godine (obećanje se odnosi i na Googleove vlastite reklame).

Nova opcija blokiranja reklama u konačnici će biti dostupna u svim inačicama Chrome preglednika za mobilne uređaje te desktop i prijenosna računala.

Kopirati
Drag cursor here to close