Windows brand

GoFone će biti prvi smartphone s novim Windows brandom

Sci-Tech / Flash | 16. 09. 2014. u 10:41 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što su kupili Nokijinu mobilnu diviziju, Microsoft je odlučio ukinuti Windows Phone brand i svoje uređaje promovirati pod jedinstvenim brandom Windows.

Iako bi to moglo zbuniti mnoge ljude, s obzirom da su Windows PC operativni sustav, u javnost su procurile slike koje ukazuju na to da se Microsoft drži svojeg plana, te će uskoro izaći novi Windows uređaj proizvođača My Go, piše Zimo.co.

GoFone je 4.7 uređaj koji na pozadinskoj strani ima Windows logo. My Go nije jedini proizvođač koji se odlučio na Windows brand, pa je tako otprije poznato kako istim putem ide i HTC koji je odlučio brandirati svoj One M8 kao Windows uređaj, iako još uvijek postoji opcija s Windows Phone logotipom na stražnjoj strani uređaja.

Razlog zašto je Microsoft odlučio pametne telefone brandirati pod Windows brandom jest spajanje Windows RT i Windows Phonea sljedeće godine.

Naravno, ne bi imalo smisla nazivati uređaje koji nisu pametni telefoni Windows Phone, a znamo da isti operativni sustav pogoni i tablet uređaje i pametne telefone, piše Zimo.co.

Za kraj spomenimo samo kako će Microsoft izbaciti Nokia iz Lumia modela.

Kopirati
Drag cursor here to close