Novi mediji

Generalni direktor Xinhue za Europu Wang Chaowen na poziv FENA-e u Sarajevu

Sci-Tech / Flash | 19. 10. 2014. u 07:13 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Generalni direktor Regionalnog ureda Novinske agencije Xinhua u Europi Wang Chaowen boravit će u Sarajevu u ponedjeljak kao gost Federalne novinske agencije - Fena i Udruženja "Bosansko-kinesko prijateljstvo". Chaowen će sutra na Fakultetu političkih nauka u Sarajevu u 11.00 sati održati predavanje na temu "Novi mediji: Iskustva i mogućnosti u globaliziranom svijetu".

Direktor Fene Faruk Borić je izjavio kako je izuzetna je čast i zadovoljstvo imati stručnjaka svjetskog renomea u Bosni i Hercegovini.

"Imao sam prilike razgovarati sa Wangom o novinarstvu, Bosni i Hercegovini, odnosima dviju država. Uvjeren sam da predavanje osobe takvog ranga u jednoj takvoj agenciji će privući ne samo medijske profesionalce nego i politologe, sociologe, osobe različitih struka koji na različite načine žele nešto naučiti o Kini", izjavio je Borić.

Wang Chaowen, rođen 1960. godine, generalni je direktor Regionalnog ureda Novinske agencije Xinhua u Europi. Prije ovog mandata Wang je bio generalni direktor Regionalnog ureda novinske agencije Xinhua u Africi.

Wang je iskusan novinar sa dugogodišnjim iskustvom u raznim zemljama, uključujući i ratna područja. Godine 2013. osvojio je nagradu za poseban doprinos UNEP-a (Program Ujedinjenih naroda za okoliš).

Novinska agencija Xinhua je državna novinska agencija Kine, koja ima globalnu mrežu za izvještavanje.

Kopirati
Drag cursor here to close