Nema učenika

Gasi se 15 škola u Republici Srpskoj

Sci-Tech / Flash | 28. 07. 2017. u 07:03 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Republici Srpskoj od nove školske godine pet područnih devetorazrednih škola promijenit će status u petorazredne jer imaju malo učenika, izjavio je ministar prosvjete i kulture Srpske Dane Malešević.

Malešević je, kako prenosi Glas Srspke naveo da će učenici od šestog do devetog razreda putovati u središnje škole.

Riječ je o područnim školama “Sveti Sava” u Vaganima, općina Kotor Varoš, “Rade Marjanac” u Babićima, općina Šipovo, “Sveti Sava” u Divinu, općina Bileća, “Veselin Masleša” u Popovom Mostu, općina Foča, i “Jovan Dučić” u Zaborku, općina Čajniče.

“Oni imaju od tri do 10 učenika i bolje je da idu u središnju školu, gdje će imati kvalitetniju nastavu”, rekao je Malešević na konferenciji za novinare, nakon sjednice Vlade Srpske, koja je usvojila informaciju o mreži osnovnih škola s prijedlogom racionalizacije.

On je dodao da ostale područne devetorazredne škole, koje imaju manji broj učenika nego što je predviđeno zakonom, neće izgubiti status, ali će u njima biti organizirana kombinirana nastava od šestog do devetog razreda.

Malešević je naveo da je odlučeno da 10 petorazrednih područnih škola bude ugašeno, a pet takvih škola se gasi po automatizmu, s obzirom na to da nemaju nijednog upisanog učenika.

Kopirati
Drag cursor here to close