Informacijske tehnologije

Federalno ministarstvo obrazovanja i znanosti te Microsoft BiH potpisali memorandum o razumjevanju

Sci-Tech / Flash | 09. 02. 2016. u 15:29 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Mostaru je danas potpisan Memorandum o razumijevanju između Federalnog ministarstva obrazovanja i znanosti i tvrtke Microsoft BiH, a potpisali su ga federalna ministrica Elvira Dilberović i direktor Microsofta BiH Omar Krivošija.

"U skladu s reformskim aktivnostima započetim u oblasti obrazovanja, opredjeljenje ovog ministarstva je pomoći školama i drugim relevantnim obrazovnim institucijama i akterima da uvedu suvremene tehnologije i inovativne pristupe u obrazovnom procesu, odnosno doprinijeti poboljšanju i moderniziranju svih razina obrazovanja u Federacije Bosne i Hercegovine", kazala je prilikom potpisivanja federalna ministrica obrazovanja i znanosti Elvira Dilberović, dodavši kako su IT tehnologije transformirale ljudsku stvarnost u svakom dijelu svijetu, pa tako i svakodnevnicu učenika koju u velikoj mjeri određuju računari, mediji, internet.

Naglasila je i da informacijske tehnologije znatno mogu poboljšati rezultate učenika i pomažu im steći određena znanja i vještine, dok roditeljima tehnologija nudi priliku da budu intenzivnije angažirani i uključeni u obrazovanje svoje djece, da prate učenički uspjeh i ostanu u bliskom kontaktu s nastavnicima.

- Sigurni smo da informacijska tehnologija može na isplativ i sveobuhvatan način preobraziti obrazovanje, na što i jeste, između ostalog, usmjerena ova obrazovna suradnja Federalnog ministarstva obrazovanja i znanosti i Microsofta, a konačni je cilj da potaknemo sve aktere obrazovanja da kontinuirano prave korak po korak u pravcu osuvremenjivanja našeg školstva, u skladu sa svojim mogućnostima i prioritetima - istaknula je ministrica Dilberović.

Direktor Microsofta BiH Omar Krivošija obećao je da će njegova tvrtka sa svojim investicijama i radom nastaviti podržavati Vladu FBiH kao i resorna županijska ministarstva kroz razne projekte.

Istaknuo je izuzetno veliki interes učenika kada je u pitanju programiranje, a Microsoft, kazao je, ima specijalne programe kojima pokušava animirati učenike i potaknuti ih da bolje razmišljanju i rješavaju probleme.

"Najvažnija investicija u obrazovanje i u BiH je investicija u budućnost njezinih učenika i studenata širom zemlje", naglasio je direktor Microsofta za obrazovni sektor za srednju i istočnu Europu Christodoulos Papaphotis.

"Microsoft je tvrtka koja daje elemente koji omogućavaju jedan cjelovit pristup obrazovanju te ćemo biti sretni da doprinesemo kako dijalozima tako i konkretnim aktivnostima u procesu obrazovanja u BiH", kazao je Papaphotis.

Kopirati
Drag cursor here to close