Facebook kupuje WhatsApp za 16 milijardi dolara
Mašala
OBJAVA: Četvrtak, 20. veljače 2014. 8:02
IZVOR: Jutarnji.hr
AUTOR: M.M.
WhatsApp AN
0

Iz Facebooka su javili kako će kupiti WhatsApp, aplikaciju za slanje besplatnih tekstovnih poruka putem smartphonea, za 16 milijardi dolara.

Iz Facebooka su priopćili kako će kupiti WhatsApp, aplikaciju za slanje besplatnih tekstovnih poruka putem smartphonea, za 16 milijardi dolara.

Kako piše Reuters, isplatit će četiri milijarde u gotovini, a 12 milijardi će namiriti kroz preuzimanje dionica. Suosnivači WhatsAppa također će među sobom podijeliti 3 milijarde u dionicama.

Suosnivač i izvršni direktor WhatsAppa Jan Koum pridružit će se Facebookovom Upravnom odboru.

Whatsapp aplikacija ima više od 400 milijuna redovitih aktivnih korisnika, a Koum tvrdi da će nakon što ih Facebook preuzme, nastaviti sa samostalnim djelovanjem .

- Baš ništa se neće promijeniti za naše korisnike - kazao je Koum, bivši Yahoo-ov inženjer te dodao da Whatsapp nikada nije imao reklame i da će tako biti i dalje.

Za sam Facebook preuzimanje WhatsAppa znači proširenje dostupnosti Facebooka i na ostale platforme. Naime, Facebook Messenger, kompanijina IM aplikacija za mobitele, trenutno je dostupna za Android, iOS i BlackBerry, dok WhatsApp podržava još i S40, Windows Phone i Symbian, te je usluga dostupna u preko 100 zemalja svijeta.