Znanje

EBEC Balkan: Lokalni tim izborio plasman u Bern

Sci-Tech / Flash | 09. 05. 2017. u 10:18 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tehnički klub Univerziteta „Džemal Bijedić” - BEST Mostar je uspješno organizirao regionalno inženjersko natjecanje „EBEC Balkan”. Natjecanje se održavalo se od 5. do 8. svibnja u prostorijama Mašinskog fakulteta i Druge gimnazije / Srednje medicinske škole u Mostaru.

Pobjedu u kategoriji Case Study odnio je lokalni tim „Snowflake“ s ukupno 93.3 boda od mogućih 100. Svi timovi su bili sjajni, ali pobjedu u kategoriji Team Design odnio je tim „Ovde napon dvesta“ iz Podgorice sa 93.6 osvojena boda, priopćili su organizatori.

Ovaj događaj je okupio 48 učesnika iz šest gradova regije: Beograda, Novog Sada, Niša, Skopja, Podgorice i Mostara. Natjecalo se 12 timova, 6 timova u kategoriji Case Study i 6 timova u kategoriji Team Design. Timovi su pravo sudjelovanja dobili pobjedom u lokalnim rundama koje su se održavale u periodu od prosinca 2016. do travnja 2017. godine.

Natjecanje se svečano otvorilo u Gradskoj vijećnici u petak u 10 sati. Pored govora organizatora i koordinatora natjecanja, svoj govor natjecateljima uputio je i dr. Sead Pašić, rektor Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru. Nakon svečanog otvaranja učesnici natjecanja su saznali svoje zadatke i krenuli sa radom. Pobjednici se nisu znali sve do samoga kraja, točnije, sve do svečanog zatvaranja EBEC-a.

Pobjedom na regionalnom natjecanju sudionici su ostvarili plasman na EBEC Final, koji se ove godine održava u Brnu od 31. srpnja do 8. kolovoza, kada će se susresti po 15 ekipa iz obje kategorije iz cijele Europe.

BEST Mostar se zahvalio svojim partnerima i sponzorima, koji su podržali događaj. Informacije o njima, kao i galeriju slika sa događaja, možete pronaći na službenoj internetskoj stranici EBEC-a Balkan.

European BEST Engineering Competition - EBEC je projekt Udruženja Studenata Tehnike Europe BEST, neprofitne i nevladine organizacije koja povezuje studente i obezbjeđuje njihovu suradnju, edukaciju i razmjenu. Lokalne BEST grupe postoje na 94 univerziteta u 32 države, a vodi ih preko 3.500 članova. Cilj EBEC-a jeste okupiti najbolje studente inženjerskih znanosti u Europi. Gotovo četiri tisuće studenata je imalo priliku da bude dio lokalnih rundi, preko pet stotina se natječe na regionalnom nivou, a sto najboljih će se susresti u finalu u Brnu.

Kopirati
Drag cursor here to close