SKB Mostar

Dr. Ben otišao u mirovinu

Sci-Tech / Flash | 23. 10. 2016. u 15:50 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Benjamin Markin, ili kako ga njegovi pacijenti i prijatelji zovu - dr. Ben, već desetljećima je jedan od simbola SKB-a Mostar. Ne samo zbog toga što je Ganac. Već odavno on je “naš”. Ne zbog boje kože i činjenice da je jedini tamnoputi liječnik koji je toliko vremena radio na ovim prostorima.

Ben je bio simbol najveće zdravstvene institucije u regiji zbog svoga odnosa prema profesiji kojom se bavio, zbog brige o pacijentima o kojima je skrbio kao da su članovi njegove obitelji, piše Večernji list.

Nažalost, biologija je neumoljiva i dr. Markin je morao otići u mirovinu. Unatoč broju godina, a njih je 80, i dalje nije umoran od posla. Štoviše, kaže kako ne može zamisliti da 24 sata sjedi kod kuće i ne radi ništa.

''Ljudi i dalje zovu, traže da ih pregledam ili da im dam neki savjet. Naravno, ne mogu ih odbiti. Još uvijek odem često do bolnice. Tamo je još puno mojih prijatelja. Volim ih vidjeti, razmijeniti pokoju rečenicu, uvjeriti se da je sve dobro. Ne može čovjek dignuti ruke od svega toga samo zato što je otišao u mirovinu'', rekao je dr. Markin.

Kopirati
Drag cursor here to close