DPreview: Zlatna medalja za EOS 100
Canon
OBJAVA: Četvrtak, 15. kolovoza 2013. 8:33
IZVOR: Bljesak.info
AUTOR: M.M.
Canon EOS Rebel SL1
0

DPreview je Canon aparatu EOS 100 dodijelio Zlatnu medalju. U nastavku donosimo kratak pregled analize koju je napravio DPreview prilikom izbora

DPreview je Canon aparatu EOS 100 dodijelio Zlatnu medalju. U nastavku donosimo kratak pregled analize koju je napravio DPreview prilikom izbora:

Canon EOS Rebel SL1 / 100D je idealan aparat za korisnike koji traže bolju kvalitetu slike s poboljšanom opcijom live view i movie-mode. Zaslon osjetljiv na dodir nudi moderan set digitalnih kontrola, u kameri koju će jednako bliskom osjećati i tradicionalni korisnici SLR-a. 

Canon EOS Rebel SL1 je možda Canonov najbolje fokusirani digitalni Rebel ikad. Vrhuncu Rebel linije, što trenutno predstavlja T5i, gdje su dodate značajne ambiciozne karakteristike, pri čemu je kamera povećana i ima usložnjene funkcije, a SL1/100D predstavlja prikladnu alternativu.

Kvaliteta slike je beskompromisna, upravo kako korisnici i očekuju od Rebel linije.

Njegova kompaktna veličina i mala težina su garant da će ovaj aparat imati značajno široku upotrebu. Također, velika je vjerojatnost da će se njemu okrenuti i oni koji nisu baš zadovoljni snimkama koje prave svojim pametnim telefonima.

Dobra vijest je i da je SL1 pravi užitak za snimanje, praktičan svojom veličinom za upotrebu, s lijepim performansama i tijekom snimanja, a i za pregled materijala.

Značajno je spomenuti i da izbornik na zaslonu funkcionira kao na mobilnim telefonima, što ovaj aparat čini još bližim korisnicima. Jedini element koji mu nedostaje da bi se mogao potpuno natjecati s tržištem pametnih telefona je Wi-Fi. Ipak, ova se funkcija može dodati umetanjem Eye-Fi kartice, što podržava izbornik SL1.