'Doktorica iz pekare' nada se poslu u Domu zdravlja
U čekanju
OBJAVA: Subota, 13. svibnja 2017. 7:31
IZVOR: Bljesak.info
AUTOR: Z.S.
Doktorica iz pekare nada se poslu u Domu zdravlja
2

- Kad sam upisivala studije medicine nisam ni sanjala da ću bijeli mantil nositi u pekari gdje sam često, uz burek i kruh, sugrađanima davala i liječničke savjete

Javnost u Srbiji "upoznala je" Jasminu Tahirović (33) iz Sjenice prije dvije godine kada su njene slike iz pekare, gdje je, da bi prehranila sebe i ostarjele roditelje radila kao prodavačica kruha, bureka i peciva, obišle cijelu regiju.

Da liječnik prodaje burek možda i nije neka vijest, ali da liječnik koji je, kao Jasmina, završio studije medicine u Beogradu prije roka, sa položenim državnim ispitom, šestomjesečnim stažom u Kliničkom centru Srbije, preživljava radeći u pekari i to u malenoj Sjenici i na siromašnom Pešteru, gdje bi svaki mlad i školovan čovjek trebalo da bude dragocjen, jeste neobično i zabrinjavajuće, pišu Novosti.

Da nevolja po Jasminu bude veća, čim se njena slika pojavila u medijima, gazda pekare dao joj je otkaz.

"Imala sam neka obećanja da, dok se ne raspiše natječaj za liječnika, radim u jednoj privatnoj firmi na pakovanju čarapa, ali je i to propalo. U međuvremenu, raspisivan je natječaj za liječnika i dvoje mojih kolega je dobilo posao, natječaj je iz meni nepoznatih razloga dva puta poništavan. Mada je bilo raznih obećanja, pa i iz vrha Ministarstva zdravlja, da ću se zaposliti, još čekam i nadam se", ističe za Novosti dr. Jasmina Tahirović.

Ponovo je raspisan natječaj za dva liječnika u Domu zdravlja u Sjenici…

"Prijavila sam se i strahujem… Uvjerljivo najduže čekam i ispunjavam sve uvjete, ali se bojim… Nadam se da ću konačno raditi liječnički posao za koji sam se školovala i koji mnogo volim. Mogla sam i ja da odem negdje u inozemstvo, bilo je i takvih savjeta, ali sam čvrsto odlučila da se vratim u Sjenicu i budem uz roditelje koji su me školovali, ali i pomažem mojim sugrađanima", ističe Tahirović.

Konačnu odluko o "Jasmininoj sudbini" donijet će do kraja ovog mjeseca rukovodstvo Zdravstvenog centra u Užicu čiji je dio i Dom zdravlja u Sjenici.

U čekanju bijelog liječnilkog mantila, Jasmina se udala, a prije osam mjeseci dobila je sina… Sada, kako naglašava, ima i razlog više da se bori za posao.

"Kad sam upisivala studije medicine nisam ni sanjala da ću bijeli mantil nositi u pekari gdje sam često, uz burek i kruh, sugrađanima davala i liječničke savjete. Ne podcjenjujem pekarski, niti bilo koji drugi posao, ipak, žalosno je da ljekar u čije je školovanje država uložila mnogo novca prodaje kruh i burek.

Komentari (2)
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
 :)
 :(
 :P
 :D
 :O
 ;)
 8)
 8|
 ]:(
 :\
 :|(
 3:)
 O:)
 :-*
Ovaj članak mogu komentirati samo registrirani korisnici. Molimo prijavite se za komentiranje. Prijavu možete izvršiti i preko Facebook i Google servisa.
Molimo popunite polja i pošaljite komentar.
 Mali
1. Mali
prije 136 dan.
Ovome sto joj je dao otkaz treba pekaru zapaliti. Koji hinjavac
+119
-0
1
BA
Safari
Brankec Nizbrdica
2. Brankec Nizbrdica
prije 136 dan.
Ima ovakvih primjera po hercegovini Mostaru koliko god hoces, samo sto novinarima to bas nije zanimljivo .Sta ce ljudi koji nisu stranacki uhljebi radi sta izleti,a mamini I tatini sinovi neka ih u toplom nema veze sto nezna dvi čiste sastavit.
+65
-3
1
BA
Chrome