Na krovu svijeta

Broj korisnika Facebooka premašit će broj stanovnika Kine

Sci-Tech / Flash | 30. 10. 2014. u 09:16 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tijekom posljednjih godina brojni su analitičari upozoravali kako će Facebook doživjeti sudbinu MySpacea koji je s vremenom dosadio ljudima i od najpopularnije društvene mreže na svijetu brzo pao u zaborav.

Također, upozoravali su i kako ova društvena mreža više nije cool među tinejdžerima te da mlađi korisnici sve više koriste Instagram, Thumblr i druge društvene mreže, a nakon izlaska na burzu ova je kompanija imala i 'problem s mobilnim korisnicima'.

Ipak, usprkos svim tim upozorenjima, broj korisnika Zuckerbergove mreže konstantno je rastao, a posljednji podaci o broju korisnika koje su ovog tjedna objavili iz Facebooka, pokazali su da će ova mreža uskoro imati veći broj korisnika nego što Kina ima stanovnika, prenosi Zimo.co.

Tako je broj korisnika koji ovu mrežu posjećuju barem jednom mjesečno u posljednjem kvartalu porastao za oko 14 posto i on sada iznosi 1,35 milijardi, dok broj stanovnika u Kini iznosi 1,367 milijardi – prema posljednjim podacima koje su objavili na Huffington Postu.

Također, iz Facebooka su se pohvalili i porastom broja korisnika koji svakodnevno posjećuju ovu društvenu mrežu te je ta brojka porasla skoro dvadeset posto i sada iznosi više od 864 milijuna, što je više od broja ljudi koji žive u Europi (750 milijuna).

Pored navedenog, Zuckerberg ima još jedan razlog za zadovoljstvo – ukupna tržišta vrijednost Facebooka premašila je 200 milijardi dolara (208,73 milijarde) čime je ova društvena mreža prestigla kompanije poput Coca Cole (178 milijardi dolara), IBM-a, Amazona, Nikea i druge.

Usprkos navedenom, posljednjih je dana ipak smanjena vrijednost kompanije jer su investitori zabrinuti zbog najave slabijih rezultata za sljedeću godine, odnosno zbog najave novih akvizicija i zaposlenja na što će Facebook sljedeće godine potrošiti puno više novaca i što će utjecati na smanjenje porasta prihoda, prenosi Zimo.co.

Kopirati
Drag cursor here to close