Sporazum o suradnji

Bolji uvjeti za studente prava u Mostaru

Sci-Tech / Flash | 25. 05. 2017. u 10:04 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sporazum o suradnji na znanstveno-istraživačkim i obrazovnim projektima između Pravnog fakulteta Sveučilišta u Mostaru i HT Eroneta potpisan je u četvrtak na tom fakultetu u Mostaru.

Cilj je sporazuma uspostaviti suradnju na načelima međusobnog razumijevanja te zajedničkih interesa i aktivnosti usmjerenih na unaprjeđenje znanosti i obrazovanja i stvaranje boljih zakonskih okvira za razvoj poduzetništva.

Sporazum su potpisale dekanica Pravnog fakulteta Sveučilišta u Mostaru Vesna Kazazić i direktorica Sektora za pravne poslove i regulatorne poslove Eroneta Renata Marić.

Suradnja će se odvijati kroz međusobno dogovorene aktivnosti na znanstveno-istraživačkim i znanstveno-obrazovnim projektima koji mogu značajno doprinijeti uspješnosti ostvarivanja razvojnih planova potpisnika Sporazuma.

Suradnja se odnosi na osuvremenjivanje nastavnih programa, sudjelovanje studenata u projektnim aktivnostima, kao i na potporu razvoju njihovih znanja i vještina.

Istodobno, Pravni fakultet i Eronet će surađivati kroz organiziranje i provođenje stručne prakse studenata te stručnih projekata Eroneta, ali i unaprjeđenje individualnih i grupnih kontakata osoblja dviju institucija u cilju zajedničkog djelovanja prema trećim osobama na temama od zajedničkog i općeg interesa.

Sporazum je potpisan u sklopu manifestacije 'Dani prava 2017.', Pravnog fakulteta Sveučilišta u Mostaru.

"Dani prava organiziraju se jer cijenimo da je praktično obrazovanje studenata relevantno za pravničku profesiju i Pravni fakultet želi biti aktivni sudionik preustroja obrazovanja s ciljem da se više stječu praktična znanja. Jer, posjedovanje znanja i vještina je nužan uvjet za uspješan odgovor na izazove suvremene pravničke struk", poručila je dekanica Kazazić.

Nakon potpisivanja sporazuma upriličeno je predavanje akademika Josipa Muselimovića, poznatog mostarskog odvjetnika i književnika, koji je preko 35. godina u službi pravde i humanizma.

Kopirati
Drag cursor here to close