mreSVUBiH

Biraju se najbolji srednjoškolac, profesor i škola u BiH

Sci-Tech / Flash | 20. 02. 2017. u 19:50 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mreža savjeta/vijeća učenika Bosne i Hercegovine (mreSVUBiH)  organizira kampanju ''Želimo znati! Kako u ovoj zemlji ostati?'' u okviru koje se bira najbolji srednjoškolac.

Mogućnost prijave na ovogodišnju mreSVUBiH-ovu kampanju imaju svi srednjoškolci, a jedino što trebaju uraditi jeste popuniti online prijavu te priložiti ostalu dokumentaciju kojom smatraju da upravo oni mogu biti najbolji srednjoškolci!

''Uvjeti za prijavu na natječaj su: uspješno vladanje, ostvareni značajni rezultati u sportu, nastavnim i izvannastavnim aktivnostima, sekcijama, humanitarnom i dobrovoljnom  radu kao i  zalaganju za razvoj škole, lokalne zajednice i kompletnog društva u Bosni i Hercegovini'', rekla je Habiba Ačkar, PR mreVUK HNŽ.

Dodatni i najvažniji kriterij na nivou pojedinačne škole su pohvale Nastavničkog vijeća i angažiranje u radu Savjeta/Vijeća učenika. Svaki prijavljeni kandidat mora imati napisanu preporuku od strane vijeća/savjeta učenika. Nakon filtriranja na nivou regije/kantona/Distrikta Brčko, svi srednjoškolci koji prođu u drugi krug natjecanja bit će obaviješteni od strane mreSVUBiH-a. U drugom krugu natjecanja sa učenicima (onima koji prođu prvi krug) će biti obavljeni skype intervjui koji će biti objavljeni na FB stranici mreSVUBiH-a. Pobjednika ćemo izabrati javnim glasanjem na stranici mreSVUBiH-a.

Natječaj je otvoren 13.02.2017. godine, a prijave se mogu slati najkasnije do 01.03.2017. godine.

Organizatori napominju kako nije neophodno da učenik postiže odličan uspjeh. Boduju se isključivo aktivnosti u kojima je srednjoškolac sudjelovao tijekom tekuće školske godine.

Bira se i najbolji profesor na nivou Bosne i Hercegovine. Izbor najboljeg profesora odvijat će se na način da se profesori prijave na natječaj tako što će popuniti online prijavu koja sadrži link video snimke predavanja lekcije po izboru u trajanju do 20 minuta (izbor lekcije je na profesorima)

Organizatori iz Mreže savjeta/vijeća učenika Bosne i Hercegovine ističu kako u obzir dolazi i formalno i neformalno obrazovanje.

Predavanje će biti objavljeni na Youtube kanalu mreSVUBiH-a pod nazivom ''mreSVUBiH učionica''. Profesori se mogu prijaviti samostalno, ili ih mogu prijaviti učenici, naravno uz dogovor sa profesorom.

''Pobjednika ćemo kao i kod izbora najaktivnijeg srednjoškolca izabrati javnim glasanjem na FB stranici mreSVUBiH-a. Natječaj je otvoren od 02.04.2017. godine i prijave se mogu slati do 15.04.2017. godine'', ističe Habiba Ačkar.

Bira se najbolja škola. Izbor najbolje škole se vrši na osnovu izvještaja o radu Savjeta/Vijeća učenika za tekuću školsku godinu kao i svih ostalih dokaza o radu i uspjesima koje sudionici natječaja dostave u vidu pohvala, zahvalnica, certifikata i slično.

''Odabrat ćemo pet najboljih škola koje ćemo posjetiti kako bi zaokružili dojam koji smo dobili na osnovu vaših prijava, a nakon toga odabrati najbolju. Prijava na natječaj za najbolju školu bit će otvorena od 02. do 15. travnja tekuće godine'', rekli su organizatori.

Svu vašu dokumentaciju (pohvale, certifikate i ostalo) za sva tri natječaja šaljite isključivo na e-mail adresu [email protected] , a online prijavnice ćete naći na sljedećim adresama:

Prijavnica za srednjoškolce: https://goo.gl/forms/XF8puVyQYF8guyfn1
Prijavnica za najboljeg profesora: https://goo.gl/forms/hnVLqmUwaayZ5z6d2
Prijavnica za škole: https://goo.gl/forms/mDG8sIOlowi7sU953

Organizatori ističu kako su za pobjednike osigurali vrijedne nagrade, a jedna od njih je i sudjelovanje na Regionalnoj konferenciji mreSVUBiH-a koja se održava u Sarajevu.

Za više informacija kao i za sve detalje o ovoj aktivnosti možete pratiti web stranicu http://www.mresvubih.net/ kao i  FB stranicu mreže https://www.facebook.com/mresvubih

Kopirati
Drag cursor here to close