Bh. inovatori osvojili četiri medalje na indijskom sajmu inovacija
Sajam inovacija
OBJAVA: Utorak, 12. rujna 2017. 11:50
IZVOR: Fena
AUTOR: Ma.M.
Bh. inovatori osvojili četiri medalje na indijskom sajmu inovacija
0

Srebrenim medaljama nagrađeni su Fikret Alić, profesor na Mašinskom fakultetu u Tuzli, Armina Mačković iz Maglaja i strojarski inženjer Branko Miladinović iz Banjaluke. Brončanu medalju dobio je Živko Gelić iz Kotor-Varoši.

Bosanskohercegovački inovatori dobili su četiri priznanja za sedam inovacija predstavljenih na "Drugom indijskom sajmu inovacija“ završenom sinoć u gradu Bengalore.

Srebrenim medaljama nagrađeni su Fikret Alić, profesor na Mašinskom fakultetu u Tuzli (mikrovalno-infracrveni konvertor topline), Armina Mačković iz Maglaja (građevinski blokovi od celuloznog betona) i strojarski inženjer Branko Miladinović iz Banjaluke (elektronski prometnik). Brončanu medalju dobio je Živko Gelić iz Kotor-Varoši (piramidalni vrtovi).

‘’Nema zlatnih medalja, ali i natprosječan broj nagrada predstavlja izuzetno dobar rezultat na izložbi na kojoj je predstavljeno oko 400 inovacija iz 30 zemalja’’, naveo je predsjednik Asocijacije inovatora BiH (AIBiH) Hajrudin Šuman u priopćenju za javnost.

Inovacije bh. inovatora predstavio je i primio priznanja Mladen Karić, potpredsjednik AIBiH i član Izvršnog komiteta Svjetske federacije inovatorskih organizacija, IFIA.

Komentari (0)
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
 :)
 :(
 :P
 :D
 :O
 ;)
 8)
 8|
 ]:(
 :\
 :|(
 3:)
 O:)
 :-*
Ovaj članak mogu komentirati samo registrirani korisnici. Molimo prijavite se za komentiranje. Prijavu možete izvršiti i preko Facebook i Google servisa.
Molimo popunite polja i pošaljite komentar.