Virtualne valute

Apple od sada odobrava aplikacije koje koriste virtualne valute poput Bitcoina

Sci-Tech / Flash | 16. 06. 2014. u 21:09 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što su blokirali aplikacije s virtualnim valutama, te time dobili prilično negativan feedback zajednice Bitcoina, Apple je odlučio otvoriti vrata ovim aplikacijama sve dokle su one legalne.

Ovo je svakako velika novost za Apple i općenito zajednicu koja se bavi virtualnim valutama poput Bitcoina.

Nova aplikacija Coin Pocket, koja omogućuje primanje i slanje Bitcoina s iOS uređaja, u samo jednom danu popela se u top 100 aplikacija koje spadaju u kategoriju financija.

Aplikacija je ranije zaobišla Appleov ekosustav pomoću HTML5 tehnologije, no sada sa svim mogućnostima koje nudi iOS, aplikacija može koristiti sve značajke kamere za snimanje QR kodova.

Uz to, aplikacija omogućuje korisnicima slanje privatnih ključeva u “lisnicu” u HEX, WIF i BIP38 formatu, a to omogućuje brže slanje na druge “lisnice".

Luka Klanicr s hrvatskog Bitcoin portala za ZIMO ističe: “Tehnologija ide naprijed, vrlo brzo i vrlo snažno. U IT industriji se ili prilagodiš i ideš naprijed ili zaostaneš, a tad te konkurencija pomete. Shvatili su to Zynga, RealtyShares i sada Apple u pogledu Bitcoina.

Prvotni ban na Bitcoin je bio očekivan zbog njihove striktne app politike, pogotovo kad uključuje transfer neke vrijednosti i osjetljive informacije. No na kraju se i Apple priključio valu velikih igrača koji prihvaćaju ovu tehnologiju.”

Kopirati
Drag cursor here to close