Američki kutak po drugi put bio domaćin Mostar Steam Team sajma
kreativne radionice
OBJAVA: Petak, 16. lipnja 2017. 20:41
IZVOR: Bljesak.info
AUTOR: D.K
STEAM Team Sajam americkiSTEAM Team Sajam americkiSTEAM Team Sajam americkiSTEAM Team Sajam americki
0
STEAM Team Sajam americki
STEAM Team Sajam americki
STEAM Team Sajam americki
STEAM Team Sajam americki

Sajmom je pružena prilika sudionicima da pokažu svoje uratke lokalnoj zajednici, pozivajući porodicu i prijatelje na druženje u Kutak

Danas je u Američkom kutku Mostar održan “Drugi Mostar Steam Team Sajam“ na kojem su predstavljeni rezultati kreativnog druženja 120 učenika/ca iz 12 osnovnih škola u Mostaru.

Naime, proteklih pet mjeseci u Kutku održavao se drugi ciklus Mostar Steam Team programa za učenike/ce 8. i 9. razreda osnovnih škola iz Mostara(Bijeli tim - O.Š. "Mustafa Ejubović - Šejh Jujo" i O.Š. "Antun Branko Šimić“, Narandžasti tim - O.Š. “Bartol Kašić“ (Rodoč) i O.Š. Bijelo Polje, Žuti tim - Treća osnovna škola i O.Š. "Mujaga Komadina", Crveni tim - Šesta osnovna škola i O.Š. "Petar Bakula, Plavi tim: Četvrta osnovna škola i O.Š. "Ivan Gundulić", , Zeleni tim - O.Š. Zalik i O.Š. „Ilija Jakovljević“). Tijekom programa, sudionici su imali priliku aktivno sudjelovati u praktičnim i interaktivnim likovnim, fotografskim, video i audio radionicama, kao i radionicama 3D modeliranja.

Sajmom je pružena prilika sudionicima da pokažu svoje uratke lokalnoj zajednici, pozivajući porodicu i prijatelje na druženje u Kutak. Sajam je posjetilo preko 150 osoba – kako sudionika, profesora, voditelja radionica, tako i prijatelja i zainteresiranih posjetitelja.

Svi prisutni mogli su, pored učeničkog stvaralaštva, istražiti i knjižne i tehnološke resurse koje Američki kutak Mostar stavlja besplatno na raspolaganje svojim posjetiteljima.

„Besplatnim programom Mostar Steam Team Američki kutak Mostar želi potaknuti mlade ljude na konstruktivno druženje, na timski rad, te na – kako i sama krilatica programa kaže – istraživanje i stvaranje.

"Prvi ciklus programa okupio je 8 osnovnih škola, a drugi čak 12. Iskreno se nadamo da će ta brojka nastaviti rasti i u budućnosti, jer je ona značajan pokazatelj da su ovakve praktične, interaktivne, zabavne i edukativne aktivnosti potrebne u našem gradu. Naravno, želimo da podsjetimo da su vrata Kutka otvorena za svakoga, pa ovim putem pozivamo sve zainteresirane, bez obzira na dob, da posjete Kutak i sami se okušaju u „istraživanju i stvaranju“ i mimo ovog programa“, izjavila je program direktorica Američkog kutka Mostar, Inga Kotlo.

Komentari (0)
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
 :)
 :(
 :P
 :D
 :O
 ;)
 8)
 8|
 ]:(
 :\
 :|(
 3:)
 O:)
 :-*
Ovaj članak mogu komentirati samo registrirani korisnici. Molimo prijavite se za komentiranje. Prijavu možete izvršiti i preko Facebook i Google servisa.
Molimo popunite polja i pošaljite komentar.