dobro za znati

5 znakova da je vrijeme za novi smartphone

Sci-Tech / Flash | 07. 10. 2015. u 07:00 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vodeći proizvođači stalno nas mame novim modelima, ali većina nas nema dovoljno novca za često mijenjanje smartphonea. Ovi znakovi pokazat će vam trebate li doista novi smartphone ili ste samo 'pali' na novi dizajn.

Mobilna tehnologija razvija se velikom brzinom pa se tako na tržištu gotovo svaki mjesec može pronaći novi model smartphonea nekog velikog proizvođača. Zato se mnogi korisnici pitaju kada je pravo vrijeme za kupovinu novog smartphonea. U nastavku pročitajte 5 sigurnih znakova da je vrijeme za novi uređaj.

Kratak životni vijek baterije

Baterije imaju ograničen vijek trajanja. Zapravo radi se o broju punjenja koje baterija može izdržati prije nego izgubi na izdržljivosti. Ugrubo se procjene kreću oko brojke od 500 punjenja nakon čega će baterija izgubiti oko 20 posto svog kapaciteta.
Ako ste zbog skraćenog vijeka baterije htjeli kupiti novi mobitel nemojte to učiniti. Bit će dovoljno da kupite novu bateriju.

Usporen rad uređaja

Tijekom vremena vaš nekada brzi smartphone postat će sporiji i moglo bi se dogoditi da imate osjećaj kao da radi na dial-up vezu. Ono što se događa jest da nove aplikacije troše više memorije i zauzimaju više prostora te opterećuju procesor. Da vam se to ne bi dogodilo pobrišite aplikacije koje ne koristite i uvijek imajte slobodnog prostora u memoriji uređaja.

Ako vam ni to ne pomogne vrijeme je da razmislite o kupovini novog uređaja.

Nema dovoljno memorije

Unatoč vašim naporima da se riješite nepotrebnog viška podataka u smartphoneu uvijek vam se događa da je memorija pretrpana, a posebno na uređajima koji imaju 16 ili 8 gigabajta memorije. Nove igrice i aplikacije zauzimaju mnogo memorije pa dolazi do usporavanja rada smartphonea.

Ako vam memorija predstavlja problem možda je vrijeme da kupite novi uređaj. Iako je moguće proširiti memoriju uređaja to nije uvijek najbolja opcija jer se na tržištu već sada nalaze pametni telefoni s 32, 64 ili čak 128 gigabajta memorije.

Funkcije koje nedostaju

Sa svakom novom verzijom iOS-a ili Androida dolaze nove opcije koje stariji mobiteli jednostavno ne mogu pokretati.

To bi mogao biti znak da je vrijeme za promjenu uređaja.

Loša kvaliteta fotografija i videa

Kamere mobitela su vrlo često korištena funkcija. Ako imate stariji smartphone moguće je da kamera na njemu nije dovoljno kvalitetna, a nemojte računati ni na lijepe selfije jer u pravilu prednja kamera na starijim mobitelima nedovoljno kvalitetne rezolucije.

Ako je u pitanju loša rezolucija kamere onda je, objavio je N1, sigurno vrijeme za novi uređaj.

Kopirati
Drag cursor here to close