2013. najbolja godina za App Store
Rekordi
OBJAVA: Srijeda, 8. siječnja 2014. 10:08
IZVOR: Bljesak.info/Netokracija.com
AUTOR: M.M.
App store
0

U prošlom su mjesecu korisnici preuzeli aplikacije tri milijarde puta, što čini prosinac 2013. najuspješnijim mjesecom u povijesti App Storea.

Apple je jučer objavio kako su korisnici tijekom prošle godine potrošili više od 10 milijardi dolara u App Storeu, a samo u prosincu je potrošena jedna milijarda, prenosi Netokracija.com.

U prošlom su mjesecu korisnici preuzeli aplikacije tri milijarde puta, što čini prosinac 2013. najuspješnijim mjesecom u povijesti App Storea. Developeri su do sada zaradili 15 milijardi putem ove trgovine aplikacijama.

Kako je u priopćenju za medije naveo Eddy Cue, Appleov viši potpredsjednik za internetski softver i usluge, aplikacije su se najviše skidale oko blagdana, kada je i lansirano mnoštvo prigodnih verzija, a i veseli se onome što će developeri kreirati u ovoj godini.

Naravno, velika je novost i za same kreatore aplikacija u prošloj godini bilo predstavljanje nove verzije mobilnog operativnog sustava, iOS 7, a iz Applea ističu kako su pojedini developeri poprilično poradili na korisničkom iskustvu, posebice u aplikacijama kao što su Evernote, Yahoo!, AirBnB, OpenTable, Tumblr, Pinterest i American Airlines.

U isto vrijeme, sadržaj je stavljen u prvi plan, povećana je učinkovitost i izvedba aplikacija.

Očekuje se da će se uskoro objaviti i prodajni rezultati za iPhone i iPad uređaje.