Beč

19. Ljetna akademija njemačkog jezika HKD Napredak Austrije

Sci-Tech / Flash | 12. 08. 2017. u 16:34 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U četvrtak je u Beču završen prvi dio 19. Ljetne akademije njemačkog jezika u organizaciji Hrvatskog kulturnog društva Napredak Austrija – glavna podružnica Beč.

Na ceremoniji dodjele svjedodžbi, dvadeset i jedan učenik iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Crne Gore, koji su pohađali tečaj njemačkog jezika u trajanju od 40 sati, primili su svjedodžbe na oproštajnoj ceremoniji.

Prisutne su pozdravili član HKD Napredak Tuzla Ivica Kovačević i član uprave bečke podružnice Mario Kostić. Potom je prikazan kratki film koji govori o povijesti organizacije, njenoj misiji i dosadašnjim aktivnostima. O nekadašnjem sudjelovanju na Ljetnoj akademiji, ali i o studiranju i životu u Beču, govorila je gdja Biljana Iličković. U ime polaznika, svoje dojmove je prenio zagrebački srednjoškolac Hrvoje Mikuc, dok su prigodne poklone za najuspješnije učenike dobile Ines Miljko iz Mostara i Marita Miličević iz Posušja. Program je završio dodjelom svjedodžbi koje su srednjoškolcima uručili članovi uprave bečke podružnice HKD Napredak Mario Kostić i gdja Danijela Doko.

U svom dvotjednom boravku u glavnom gradu Austrije, osim učenja njemačkog jezika, polaznici Ljetne škole su se upoznali s kulturnim i povijesnim znamenitostima. Uz posjete Gradskoj vijećnici, Tehničkom muzeju, Vojnom muzeju i Muzeju povijesti umjetnosti, polaznike su sa povijesti grada upoznali publicist dr. Josip Seršić i povjesničar umjetnosti dr. Anto Nadj.

U posjeti Gospodarskoj komori Beča, polaznici Ljetne škole su upoznati s aktualnim trendovima u europskom i austrijskom gospodarstvu, te poduzetničkim iskustvima.

Tijekom dvotjednog boravka u Beču, uz učenike su boravili predstavnici tuzlanskog i ljubuškog ogranka HKD Napredak, profesori Ivica Kovačević i Ivana Barišić, koja je aktivno radila na pripremi Ljetne škole.

HKD Napredak Austrija – glavna podružnica Beč se želi zahvaliti mnogobrojnim sponzorima koji su podržali ovaj projekt: Rotary Club Korneuburg, Ministarstvu vanjskih poslova Austrije, Gospodarskoj komori Austrije, Odjelu za kulturu grada Beča, Erste Group, Saveznom ministarstvu za obrazovanje, udruženju sindikata GÖD, Kursalonu, saveznoj državi Donja Austrija, fondu „Andrić-Prelog“ HKD Napredak, te firmi „Herz Armaturen“.

 

Kopirati
Drag cursor here to close