Običaji i realnost

Žustra rasprava na internetu: Muž pozvan na vjenčanje a žena ne, treba li se ljutiti

Lifestyle / Flash | 11. 05. 2017. u 08:23 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kaada su običaji na vjenčanju u pitanju svatko od nas ponekad treba pokoji savjet.

No jednu je suprugu potpuno zbunila pozivnica u kojoj se jasno naznačuje kako je njen suprug pozvan, ali ona - nije. Odgovor na pitanje treba li se osjećati uvrijeđeno i treba li njezin muž 'iz protesta' otkazati svoj dolazak potražila je na društvenoj mreži Mumsnet.

Nije ni slutila kakvu će raspravu pokrenuti i koliko će oprečnih mišljenja čuti. U jednom su trenutku administratori stranice jednostavno morali ugasiti temu, ali sve su zabilježili britanski mediji. Mnogi su se složili kako je zaista neobično da oba supružnika nisu pozvana na vjenčanje.

- Jednom sam čula vrlo koristan pristup braku. 1 + 1 = 3. Vi se dvije individue, ali i zajednica. - To je zaista jadno. Da mi se to dogodi, nadam se kako bi moj muž otkazao dolazak, prenosi Večernji.hr.

- Očekivala bih kako bi moj muž sam odlučio kako je najpametnije otkazati. Nisu se svi složili s ovim komentarima, a mnogi tvrde kako je žena sve shvatila previše osobno. Odlazak na vjenčanje usporedili sa s odlaskom na koncert samo s njegovim muškim prijateljima, ili vikend kampiranje s dečkima.

- Zaista nije nepristojno pozvati samo jednog od supružnika, osobito ako taj drugi nije baš blizak s mladencima.

- To je njihovo vjenčanje, njihova pravila, a i individue ste, niste spojeni pupčanom vrpcom. Ako te toliko muči, nemoj ih pozvati na svoje događaje.

- Vjenčati se ne znači postati jedna osoba i da svugdje morati ići kao par.

Kopirati
Drag cursor here to close