Predivno

Znate li gdje završava Kineski zid?

Lifestyle / Flash | 19. 07. 2017. u 22:21 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Najveća i najduža kontuinuirana građevina na Zemlji ipak nije vidljiva iz svemira, ali zagađenje nad Kinom – jest! No, nećemo sad o ekologiji, nego jednoj sasvim zgodnoj triviji, onoj gdje završava jedan kraj velikog zida.

Ako ste ikada posjetili Peking, morali ste zaviriti na Veliki odnosno Kineski zid.

E, sad, jeste li bili na uređenom, renovinanom, i zlatom obloženom novom dijelu namijenjenom turistima ili ste sjeli u kombi i zaputili se stotinjak kilometara dalje u ruinu, krš i lom – ovisilo je o vremenu, novcu i avanturističkom duhu, piše punkufer.hr.

Uglavnom – nebo i zemlja, ali da je i jedno i drugo predivno – predivno je.

Veliki zid vidjeli ste u filmovima, reklamama, serijama, ali vjerojatno niste ni zamišljali da jedan njegov kraj završava u – moru! U mjestu Laolongtou naime Kineski zid ulazi u Bohajsko more. To mjesto još se naziva i "Glava starog zmaja" jer podsjeća na zmaja koji pije vodu.

Tristotinjak kilometara udaljen od Pekinga, Stari zmaj malo-pomalo skuplja sve veći broj turista koji dolaze uživati u pogledu na velebni spomenik ljudskoj obrani od neprijatelja, koji nažalost nije urodio plodom.
Dinastije su tako u biti gubile vrijeme jer su Mongoli zaobišli zid i osvojili ih, no zato danas imamo kamo putovati i na što okidati selfieje! Upamtite, Lao Long Tou i dodir Kineskog zida s Pacifikom

Kopirati
Drag cursor here to close