Blagdanski ugođaj

Zimzograd u Trebinju: Uskoro klizalište u središtu grada

Lifestyle / Flash | 12. 12. 2016. u 09:29 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na Trgu slobode u središtu Trebinja počelo je montiranje klizališta, koje je dio brojnih sadržaja planiranih u okviru "Zimzograda" koji se prvi put organizira u ovom gradu.

Dimenzije klizališta su 10 puta 20 metara, a zbog temperature koja je u Trebinju uglavnom iznad nule, bit će postavljen sintetički led, gdje se u isto vrijeme koriste pravi led i sustav za zamrzavanje.

Klizalište, na kome će u isto vrijeme moći biti 40 klizača, namijenjeno je svim uzrastima. Na istoj lokaciji već je montiran luna park - leteći tepih čiji početak najmlađi s nestrpljenjem očekuju.

U okviru "Zimzograda" bit će postavljeno i dvadesetak drvenih kućica, a planirani su i različiti kulturni sadržaji za sve uzraste, bit će postavljena pozornica na kojoj će se igrati predstave, nastupati kulturno-umjetnička društva, te održavati koncerti.

Cijeli grad, korzo, zidina Starog grada i ulice od Dučićevog spomenika do Sabornog hrama, dobio je novi izgled jer je postavljen i novi nakit, a posebnu draž pruža svijetleća fontana na Cvijetnom trgu kod Spomenika braniteljima Trebinja.

Da bi sve bilo u duhu nastupajućih praznika, velika jelka, simbol Nove godine i Božića, ovih dana bit će postavljena kod Dučićevog spomenika na ulazu u Gradski park.

Gradonačelnik Trebinja Luka Petrović istaknuo je da će svi posjetitelji moći uživati u različitim sadržajima za sve uzraste, napominjući da je vrijednost "Zimzograda" 150.000 KM, ali da je Grad sudjelovao sa 6.000 KM, jer su ostala sredstva donacije, te da će mnogi od sudionika volonterski raditi tijekom trajanja ove praznične čarolije.

Petrović je istaknuo da će biti organiziran i doček Nove godine na otvorenom.

Građani Trebinja i drugih hercegovačkih općina pozdravili su ovakvu organizaciju Grada Trebinja, ističući da je bilo vrijeme da ova regija ima mjesto gdje će moći doći obiteljski da se svi zabave, a da ne odlaze u susjedne crnogorske i hrvatske gradove.

U Turističkoj organizaciji Trebinje kažu da imaju najave da će veliki broj turista iz susjednih država i inozemstva posjetiti ovaj grad tijekom "Zimzograda", koji će početi sa radom 17. prosinca.

Kopirati
Drag cursor here to close