Uspješne veze

Žene koje hodaju s manje privlačnim muškarcima su u daleko boljim vezama

Lifestyle / Zdravlje | 19. 09. 2017. u 06:12 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Veze u kojima je muškarac manje fizički atraktivan nego žena imaju šanse biti uspješnije i dugotrajnije od onih u kojima je muškarac "ljepotan", sudeći barem po rezultatima istraživanja koje su proveli znanstvenici sa Sveučilišta u Floridi i u Teksasu.

U studiju je bilo uključeno 113 (heteroseksualnih) bračnih parova s područja Dallasa, svi su bili u kasnim 20-im godinama i u braku manje od četiri mjeseca, piše Jutarnji.hr.

Upitnici su sadržavali mnoga pitanja o stvarima poput tjelovježbe, prehrambenih navika i sličnih faktora koji uvelike i najčešće utječu na vanjštinu.

Znanstvenici su i fotografirali sve parove te ih po fizičkim karakteristikama rangirali na ljestvici od 1 do 10.

Rezultati istraživanja su pokazali da su oni muškarci koji su slabije stajali na toj ljestvici češće bili skloniji truditi se oko toga da udovolje svojoj boljoj polovici. Oni su se, naime, pokazali kao bolji supružnici u smislu preuzimanja kućanskih poslova, kupovanja darova, više paze na to kako se oblače, ali se i više trude u spavaćoj sobi.

S druge strane, parovi u kojima je suprug bio znatno 'zgodniji' od supruge, prema istoj ljestvici, ispalo je da se takvi manje trude. Štoviše, žene iz takvih brakova u upitnicima su pokazale sklonost da više paze na prehranu i vježbaju kako bi bile što privlačnije svojem suprugu, što dugoročno nije dobro ni za samopouzdanje ni za zdravlje žene, prenosi Indy100.

Kopirati
Drag cursor here to close