Šaljivi post

Želi više vjernika na misi: Svećenik nudi odraslima alkohol, a djeci gricalice

Lifestyle / Flash | 03. 07. 2017. u 11:21 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Svećenik u selu u središnjoj Italiji počeo je nuditi alkohol odraslima a grickalice djeci ne bi li privukao više vjernika na misu, javljaju mediji.

U šaljivom postu koji je postavio na svojem Facebook profilu otac Gianfranco Formenton iz crkve Sv. Martin u Trignanu, selu s oko 1500 stanovnika pored umbrijskog grada Spoleto, najavio je da da će 'dobrodošlica' vjernicima početi od 2. srpnja, piše Hina.

Na stolu oca Formentona pored crkve naći će se prošeka iz njegove regije Veneta i zdjelica s čipsom pomiješanim s hostijama kao grickalice - ali ne za svakoga. U svećenikovu prošeku će uživati samo oni s iskaznicom vjernika koji prisustvuje misama.

Otac Formenton je također naglasio da crkvene prostorije imaju klima uređaje i da se mogu unajmiti za proslavu rođendana i drugih događaja.

U intervjuu za list Il Messaggero, koji je prvi u nedjelju objavio tekst o neobičnoj inicijativi, domišljati svećenik rekao je da je "ideja rođena iz igre, smišljena za mlade članove župe i usmjerena prema njima".

"Svake nedjelje, na kraju mise, stavljam markicu na iskaznicu da potvrdim da je vlasnik bio. To je samo igra, ali pomaže da se svatko podsjeti da je vjera predanost, i kao takva ne ide na odmor", rekao je.

Svećenik nije bio dostupan za komentar, piše agencija dpa, ali je na svojem Facebook profilu reagirao na iznenadnu veliku popularnost koju su dobile njegove neobične pastoralne metode. U poruci na dijalektu regije Veneto napisao je: "Sva ta buka zbog malo prošeka i čipsa??"

Kopirati
Drag cursor here to close