Olimpijske planine

Završena zimska sezona: Bh. planine posjetilo 250.000 skijaša

Lifestyle / Flash | 25. 03. 2017. u 09:06 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Službeno je završena zimska sezona na olimpijskim planinama Bjelašnici i Igmanu koje je proteklih mjeseci posjetilo oko 250.000 skijaša iz BiH tako i drugih zemalja, javlja agencija Anadolija.

Suad Jusić iz Kantonalnog javnog preduzeća ZOI '84 podsjetio je da su proteklu zimsku turističku sezonu, zahvaljujući najmodernijem sustavu umejtnog osnježavanja, uspjeli otvoriti 17. prosinca iako su u tom trenutku bile oskudne količine prirodnog snijega.

"Itekako smo zadovoljni tijekom ski-sezone. Nakon zatvaranja zimske sezone počinje građevinska sezona na postavci šesterosjedne žičare odnosno skidanju trosjedne i postavci šesterosjedne. To je dio projekta koji obuhvata modernizaciju kapaciteta vertikalnog transporta, sistema vještačkog osnježavanja i proširenja kapaciteta ski staza koje su u nekom trećem redu prioriteta", istakao je Jusić.

Naglasio je da ZOI'84 trenutno posjeduje prilično velik kapacitet ski-staza.

Najviše posjeta na olimpijskim planinama zabilježeno je u siječnju, a više od 20 puta je organizirano skijanje noću.

"Veliki broj skijaša je bio kako u siječnju tako i veljači, pogotovo u siječnju kada je kako na Bjelašnici tako i Igmanu svakodnevno bilo po nekoliko stotina, možda tisuću mališana koji su učili prve skijaške korake. Itekako smo zadovoljni posjetom. Nije najbolja, ali je sigurno jedna od boljih sezona u posljednjih nekoliko godina. Više od 250.000 skijaša je uživalo u dosadašnjem toku sezone. Najveći broj posjetitelja je bio iz Hrvatske i Srbije, Slovenije... Nadam se da će već u sljedećoj turističkoj ski-sezoni biti mnogo veći broj posjetitelja kako iz Austrije tako i Njemačke", kazao je Jusić.

Kopirati
Drag cursor here to close