S prekransim pričama

#zagrlizaljubav kampanja dobila 4 nova bh. veleposlanika

Lifestyle / Zdravlje | 21. 09. 2017. u 12:31 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Početkom petog mjeseca ove godine, MODAMO.info tim je zajedno s Bingo marketima predstavio humanitarnu kampanju u kojoj svaka osoba kupovinom #zagrlizaljubav cekera s MADE IN BIH etiketom novac donira za podršku genijalnim ženama koje se hrabro bore protiv raka dojke.

''Ideja kampanje je bila kroz pristupačan proizvod koji nosi Made in BiH etiketu povezati dizajn i domaće autore s našim dragim čitateljima i Bingo kupcima. Veoma brzo smo shvatili da se rješenje krije u nosivom cekeru kojeg smo sašili i otiskali u BiH, a na kojem se nalazi jedan od najpopularnijih citata u potpisu Alena Agića iz Tuzle koji je vjerujemo svima poznatiji pod imenom Magic Whisperer. Tako je naš ceker dobio neodoljiv imidž koji cijelu Bosnu i Hercegovinu poziva da se grli više!'', rekla nam je o kampanji Ana Ćavar, direktorica MODAMO.koncepta.

Ceker ćete naći po cijeni od 5,90 KM na blagajnama odabranih Bingo marketa, a kupovinom cekera dio novca donirate za humanitarnu utrku 'Race for the Cure' koja osnažuje žene u borbi protiv raka dojke i koja se ove godine održava 7.10. u Sarajevu, a na njoj sudjeluje više od 7.000 žena.

Na početku kampanje MODAMO i BINGO tim su predstavili svoja četiri veleposlanika, sjajne domaće osobe vođene Tomislavom Cvitanušićem, bh. ironmanom, zatim Naidom Kundurović, prepoznatljivim licem N1 televizije, Lidijom Čarapović – Jelčić, dizajnericom nakita, te Ernom Saljević, marketing menadžericom, a sada su, pred utrku odlučili javnost upoznati s još četiri sjajne bh. osobe pokazavši tako da u BiH imamo uistinu mnogo inspirativnih priča i uspješnih osoba.

MIMA VASIĆ, bh. alpinistica

Mima je ljubav prema planinarenju otkrila 2002. godine, sasvim slučajno kada se kao au pair djevojka našla u jednom malom mjestu u Alpama gdje je čuvala dvije male djevojčice koje su odrasle u duhu planine i uz koje je napravila svoje prve korake u planini. 15 godina nakon toga Mima je postala prva žena u povijesti alpinizma u BiH kojoj je uspjelo uspeti se na Matterhorn, a sve to nakon što je preživjela lom noge. Kampanji #zagrlizaljubav se, kako kaže, priključila zato što smatra da je odličan primjer promocije i razvijanja svijesti u borbi protiv karcinoma dojke, a otkrila nam je i svoje najveće 'uspone' i 'padove' u dosadašnjoj karijeri.

Tomislav pita Mimu: Otkuda ideja da se popneš na tako opasan vrh kao sto je Matterhorn, te da postaneš prva žena iz BiH kojoj je to pošlo za rukom?

Ideja o usponu na Matterhorn, tzv. Majku svih rogova rodila se na jednom od treninga trčanja NGO Marathon Sarajevo, a njen inicijator si bio upravo ti, dugogodišnji prijatelj za kojeg me veže Sarajevska škola alpinizma. I tako se mala odabrana ekipa u sastavu Tomo, Juško, Armin i ja uputila prošle godine u Švicarsku i izvela uspon na ovaj veoma zahtjevni planinski vrh. Nas četvero, različite starosne dobi, obrazovnog profila, karaktera, ali sa jednim ciljem i zajedničkim motivom stupila je na vrh Matterhorna, a zahvaljujući vama trojici divnih muškaraca, prije svega prijatelja, ja sam postala prva žena iz BiH kojoj je to pošlo za rukom.

ILIJANA DUGANDŽIĆ, izbornica ženske juniorske reprezentacije Bosne i Hercegovine
Nakon završene profesionalne odbojkaške karijere, Ilijana je odlučila pomoći svom matičnom klubu – odbojkaškom klubu Čapljina, te već četvrtu odbojkašku sezonu radi volonterski kao trenerica prve ekipe koja se natječe u Superligi FBiH, no Ilijana se nalazi i na funkciji izbornice juniorske reprezentacije BiH već pune dvije godine, također volonterski. Po zvanju je dipl.ing. menadžmenta u turizmu pri Ekonomskom fakultetu i Magistar sportskog menadžmenta.

Lidija pita Ilijanu: U trenutcima kad misliš da si na dnu i da je sve bez nade, što je to što te tjera da ideš dalje?

Bila sam u puno teških i naizgled bezizlaznih situacija, ali uvijek mi je bila jedna rečenica ili bolje rečeno izreka, vodilja - Nije svako zlo za zlo tj. svako zlo za neko dobro. Za mene je vrlo važna moja vjera i moja obitelj. Kao sportašica sam navikla i na pobjede i na poraze, ali i na to da uvijek iz svega mogu izvući nešto pozitivno i nešto poučno. Upravo me sve ovo tjera da idem dalje, i uvijek bar malo jača.



MAURA LUKAČ, bh. balerina

Maura je djevojčica koja je se u balet zaljubila već u svojoj četvrtoj godini kada je i napravila svoje prve baletske korake u Nizozemskoj, gdje je i rođena. Danas je učenica baletske škole Novo Sarajevo, a našu zemlju je predstavila nedavno u Njemačkoj na Dance World Cup, gdje je bila jedna od 12.000 natjecatelja. Na snimanju nam je otkrila kako se rado pridružila kampanji #zagrlizaljubav jer ljubav i zagrljaji spajaju sve nas.

Erna pita Mauru: Kako biti najbolja verzija sebe?

Voljeti i poštivati sebe i najbliže.



NERMIN PALIĆ, bh. ironman

Nermin je bh. ironman koji drži rekord Bosne i Hercegovine u ovoj disciplini, a nedavno je prošavši kroz cilj ICON EXTREME TRIATHLON postao i prvi ICON ironman zahvaljući činjenici da je uspio preplivati 3,8km na 1800m nadmorske visine, odvoziti 195km vožnje biciklom na 5000m uspona i istrčati 42km trail maratona s ciljem postavljenim na 3000m nadmorske visine, a sve to kroz 18 itekako zahtjevnih sati.

Naida pita Nermina: Kako premašiti svoje strahove i dati maksimum od sebe?

Kada shvatite da tijelo nema granicu nego samo vaša glava ima granicu, lakše je prebroditi strahove. Maksimum od sebe je uvijek na tankoj liniji između najboljeg performansa i grčeva u mišićima. U sportovima gdje je važna izdržljivost naučiti sebe gdje je granica grča i ne preći je u isto vrijeme je maksimum. Treniranjem taj maksimum postaje sve dalje i vi postajete sve bolji.

Postavite i vi veleposlanik kampanje #zagrlizaljubav i pomozite da se cijela zemlja jako zagrli! 

''Vjerujemo da i vi imate svoju inspirativnu priču i nadamo se da ćete ju podijeliti s nama tako što ćete kupiti svoj #zagrlizaljubav ceker, fotografirati ga. te ga uz svoju priču objaviti na društvenim mrežama uz hastag #zagrlizaljubav. Veselimo se vašim pričama i zagrljajima!'', poručili su organizatori akcije.

Kopirati
Drag cursor here to close