Klasa optimist

Zabranjeno pušenje snimilo spot u Hercegovini

Lifestyle / Flash | 21. 05. 2016. u 17:13 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Grupa ''Zabranjeno pušenje'' je u Hercegovini snimila spot za pjesmu "Klasa optimist".

Pjesma "Klasa optimist" je deseta pjesma na novom, desetom studijskom albumu benda pod nazivom "Radovi na cesti".

Autori pjesme su Branko Trajkov, Sejo Sexon, Toni Lović i Tomislav Andrić, a Sejo Sexon za nju kaže kako je jedina njihova vesela pjesma u posljednjih deset godina u kojoj nitko nije dobio bocu u glavu niti je izboden čakijom.

Spot za pjesmu "Klasa optimist" je sniman duž čitavog puta od Sarajeva do Mostara, u Konjicu, Jablanici, na Neretvi (Džajića buk)... U planu je bilo snimanje paraglajding sekcije na Boračkom jezeru, no zbog vjetra su te scene snimili na Vlakovu kod Sarajeva.

U spotu glume frontmen benda Zabranjeno pušenje Sejo Sexon, nekadašnji bubnjar Zabranjenog pušenja Zenit Đozić te glumac Haris Burina.

Na snimanju su sudjelovali  i statisti koji su odradili egzibicije poput raftinga i skakanja sa Starog mosta u Mostaru, a jedan dio je sniman i dronom koji je na kraju završio u Neretvi i, za divno čudo, preživio.

"Spot donosi priču o tri starija vremešna rockera - ja, Burina i Zena krećemo na vikend na Neretvu, a na putu nas prestignu tri mlade trebe u Mercedesovom kabrioletu i tu se u nama ponovo pojavi borbeni duh. Cijelim tim putem od Sarajeva do Mostara im se šlepamo, ali na totalno pogrešne načine - šaljemo im glavuše u restoranu, skačemo sa Starog mosta u Mostaru dok one u kafiću piju kavu...", rekao je Sejo Sexon za Klix.ba.

Kopirati
Drag cursor here to close