Mora se upristojiti

Zabranili joj rad zato što je "previše sexy"

Lifestyle / Flash | 28. 04. 2017. u 17:51 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Glumica Denny Kwan dobila je godinu dana zabrane rada. Njezin zločin? Doslovno ništa. Kambodžansko ministarstvo zabranilo joj rad zato što nije htjela prilagoditi svoj seksipilni način odijevanja.

Kako donosi Phnom Penh Post, prošle godine su je iz istog ministarstva poslali na obaveznu edukaciju nakon što su njene fotografije objavljene u lokalnim medijima.

Isti medij kaže da je kazna u skladu s Etičkim kodeksom umjetnika u kojem piše da se umjetnici moraju paziti na osobno dostojanstvo i nacionalni identitet tijekom odabira odjeće.

Ministarstvo je pozvalo kompanije da surađuju i to tako da osuđenoj glumici ne nude posao. Chamroeun Vanntha, šef disciplinskog vijeća ministarstva, izjavio je: "Razlog za zabranu je to što nije slijedila smjernice ponašanja umjetnika. Povrh toga, već jednom smo je pozvali na edukaciju i obećala je da će se pridržavati savjeta, ali je nastavila po svome".

24-godišnja glumica rekla je da prihvaća zabranu. "Znam da je moje pravo odijevati se kako god hoću, ali naša kultura i narod ne mogu to prihvatiti. Pokušat ću ne biti toliko seksipilna", rekla je ona.

Kopirati
Drag cursor here to close