Snijeg

Zabijelilo oko Mostara

Lifestyle / Flash | 19. 04. 2017. u 06:38 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Snijeg koji je zabijelio Rujište, Prenj i Velež iznenadio je mnoge Mostarke i Mostarce u srijedu ujutro.

Još u utorak u poslijepodnevnim satima snijeg je počeo padati u nekim krajevima Bosne i Hercegovine, a sinoć je zabijelio i glavni grad Sarajevo.

U BiH u srijedu ujutro je oblačno vrijeme. U Bosni je sa kišom i snijegom, a ponegdje na istoku Hercegovini sa slabom kišom.

Temperature zraka u 8.00 sati: Bjelašnica -10 stupnjeva, Sokolac -2, Bugojno, Livno, Sarajevo, Tuzla 0, Jajce 1, Bijeljina, Drvar, Gradačac, Srebrenica, Zenica 2, Bihać, Doboj, Prijedor, Sanski Most 3, Banja Luka 4, Trebinje, Grude 6, Mostar, Stolac 7 i Neum 8 stupnjeva Celzijevih.

Tijekom dana se očekuje pretežno oblačno vrijeme, a više padalina očekuje se ovoga jutra te u noći sa srijede na četvrtak. Padat će većinom susnježica i snijeg, a preko dana u nizinama i slaba kiša. U drugoj polovici dana u Hercegovini doći će do smanjenja naoblake.

Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između -2 i 2, na jugu zemlje od 5 do 8 stupnjeva. Najviša dnevna temperatura zraka između 2 i 7, na jugu zemlje od 10 do 14 stupnjeva Celzijevih.

I u četvrtak se u Bosni očekuje oblačno vrijeme sa snijegom ili susnježicom. Preko dana u nizinama će padati i kiša. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između -3 i 1, na jugu zemlje od 1 do 5 stupnjeva. Najviša dnevna temperatura zraka između 1 i 5, na jugu zemlje od 9 do 13 stupnjeva Celzijevih.

Snijeg i susnježica se, kako navodi FHMZ BiH, očekuje i u petak. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između -3 i 1, na jugu zemlje od 2 do 5 stupnjeva, a najviša dnevna temperatura zraka između 3 i 8, na jugu zemlje od 10 do 13 stupnjeva Celzijevih.

 

Kopirati
Drag cursor here to close