Street Arts Festival

Za sve generacije: Umjetnost na ulicama Mostara

Lifestyle / Flash | 06. 06. 2017. u 09:06 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Street Arts Festival proteklih dana proširio se gradom, te ugostio brojne umjetnike koji su oslikavali zidne površine i sudjelovali u drugim umjetničkim programima.

U sklopu festivala nastala je nova alternativna Galerija Soba, koja se nalazi u prostoru nekadašnje kasarne na Konaku gdje se događa urbana transformacija napuštenog prostora. Tu su održane izložbe, a u predjelu Konaka oslikani murali.

Neki od gostujućih umjetnika stigli su čak iz Južne Amerike, točnije Urugvaja i Argentine. AlfaAlfa & Coletivo Licuado te Jorge Pomar, oslikavaju velike murale u Šantićevoj ulici, priopćeno je iz organizacije Street Arts Festivala.

Ulice koje su također oslikane su, Splitska Ulica, Ulica Kralja Zvonimira, Ul. Fra. Franje Miličevića, Ul. Bariše Smoljana, Ul. Kralja TomislavaTekija, Zalik, Tekija, O.Š. Petra Bakule, Kantarevac...

U festival su se uključila i djeca putem street art radionica u sklopu kojih su zajedno s umjetnicima oslikavali murale .

Danas imate priliku posjetiti Music Gthering od 14 do 22 sata, u Parku Zrinjevac gdje će se održati muzički program u izvedbi lokalnih DJ-eva.

Od 17 sati na istom mjestu održat će se kreativna radionica za djecu.

U 20 sati na Konaku u Gleriji Soba održat će se kolektivna izložba umjetnika festivala, nakon koje će se održati after party u Coco Locu.

Arts Festival održava se uz pomoć fondacije Schuler Helfe Leben ispred Vijeća mladih Grada Mostara i Koledža Ujedinjenog svijeta Mostar.

Kopirati
Drag cursor here to close