Prognoza

Za Hercegovinu najavljene intenzivne padaline

Lifestyle / Flash | 04. 02. 2017. u 14:33 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Bosni i Hercegovini sutra prijepodne očekuje se umjereno do pretežno oblačno vrijeme.

Tijekom poslijepodneva i u večernjim satima novo naoblačenje bit će praćeno kišom, a na planinama sa susnježicom i snijegom. U Hercegovini i na jugozapadu Bosne intenzivnije padaline, gdje se očekuje od 15 do 25, lokalno 30 l/m2. U ostalim područjima padaline slabog intenziteta.

Vjetar, slab do umjeren, južni i jugozapadni. Jutarnje temperature iznosit će od 0 do 6, na jugu od 5 do 10, a dnevne od 8 do 13, na jugu od 12 do 16 stupnjeva.

U Sarajevu će, prijepodne, biti umjereno, a poslije podne pretežno oblačno vrijeme. Slaba i kratkotrajna kiša je moguće krajem dana ili u večernjim satima. Jutarnja temperatura iznosit će će oko 3, a dnevna oko 10 stupnjeva.

Danas je Bosni i Hercegovini veći dio prijepodneva bilo pretežno oblačno vrijeme s kišom u većini područja, a u ostatku dana bez padalina i sunčanije.

Temperature zraka u 13 sati: Bjelašnica -2, Kupres 5, Ivan-sedlo 6, Sokolac 7, Livno 8,
Sarajevo i Srebrenica 11, Bugojno, Mostar i Zvornik 13, Bihać, Bijeljina, Prijedor, Trebinje, Tuzla i Čapljina 14, Gradačac, Sanski Most i Zenica 15, Banja Luka, Doboj i Neum 16, priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close